Băsescu: Politicienii care nu au venit la USR sărbătoresc un an de la suspendarea preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul Uniunii Studenţilor din România (USR), că politicienii care au fost invitaţi la eveniment şi nu au venit sărbătoresc faptul că în urmă cu un an în Parlament preşedintele era suspendat.

46 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Politicienii care nu au venit la USR sărbătoresc un an de la suspendarea preşedintelui

Băsescu: Politicienii care nu au venit la USR sărbătoresc un an de la suspendarea preşedintelui (Imagine: Mediafax Foto)

Alături de preşedintele Traian Băsescu, la Congresul Uniunii Studenţilor din România au fost invitaţi premierul Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Bogdan Olteanu şi Nicolae Văcăroiu, foştii preşedinţi ai României Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, liderul PSD Mircea Geoană şi liderul PC Daniela Popa, dar niciunul dintre aceştia nu a răspuns invitaţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a rostit un discurs la congres despre sistemul de educaţie din România, iar la final liderul Uniunii Studenţilor din România i-a invitat pe participanţi să ia o pauză în care şeful statului să poată pleca "în aplauzele" lor.

Băsescu a răspuns că el are programat să mai stea la congres, spunând că observă că a fost singurul vorbitor dintre politicienii care fuseseră invitaţi. Liderul USR, George Păduraru, a precizat că organizaţia a invitat şi alţi politicieni la eveniment, menţionând că aceştia răspunseseră iniţial invitaţiei dar au renunţat să vină la eveniment în momentul în care au văzut că şeful statului şi-a confirmat participarea.

Liderul USR a declarat că neprezentându-se respectivii politicieni s-au dovedit "veritabili iepuri".

Băsescu a ţinut să intervină precizând că nu acesta este motivul pentru care respectivii politiceni nu au venit. "Eu ştiu cine mai era invitat. Este o zi importantă, 19 mai (19 aprilie – n.r.), când în Parlament s-a votat, acum un an, suspendarea preşedintelui României", a spus Băsescu precizând că politicienii care nu sunt prezenţi sărbătoresc acel eveniment.

Parlamentul a decis în 19 aprilie 2007 suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian băsescu, iar în 19 mai 2007 a avut loc referendumul privind demiterea sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici