Băsescu: Politicienii ce au câştigat mandate să renunţe la presiune pentru începerea consultărilor

Preşedintele Traian Băsescu invită politicienii care au câştigat mandate la alegerile parlamentare din 9 decembrie să renunţe la "orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru".

1838 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Politicienii ce au câştigat mandate să renunţe la presiune pentru începerea consultărilor

Băsescu: Politicienii ce au câştigat mandate să renunţe la presiune pentru începerea consultărilor

"Domnul preşedinte Traian Băsescu invită politicienii care au câştigat mandate în cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. să renunţe la orice fel de presiune publică privind începerea consultărilor pentru desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru al Guvernului României. Domnul preşedinte Traian Băsescu va urma calea constituţională şi instituţională pentru întregul proces de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru şi nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, aşa cum este prevăzută în Constituţia României", afirmă Oprea, citat într-un comunicat al Preşedinţiei pe tema declaraţiilor politicienilor cu privire la procedura de desemnare a candidatului la funcţia de prim-ministru.

Anterior, Preşedinţia informa că preşedintele Traian Băsescu va convoca Parlamentul şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea premierului care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

"Administraţia Prezidenţială informează că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, va convoca Parlamentul României şi va anunţa programul de consultări pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului României care să formeze viitorul guvern imediat după publicarea în Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Rezultatul alegerilor se publică în Monitorul Oficial după validarea de către BEC a acestuia. Reprezentanţii BEC preconizează că publicarea rezultatului alegerilor în MO ar putea avea loc vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici