Băsescu: Poporul român şi eu însumi ne alăturăm doliului poporului polonez

Preşedintele Traian Băsescu se alătură "doliului poporului polonez" după moartea preşedintelui Lech Kaczynski şi a primit cu "profundă tristeţe" vestea tragediei aviatice în care acesta şi-a pierdut viaţa, se spune în mesajul de condoleanţe transmis, sâmbătă, de şeful statului român.

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Poporul român şi eu însumi ne alăturăm doliului poporului polonez

Băsescu: Poporul român şi eu însumi ne alăturăm doliului poporului polonez (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am primit cu profundă tristeţe vestea tragediei aviatice în care şi-a pierdut viaţa Preşedintele Poloniei, Lech Kaczyński, alături de numeroşi demnitari şi cetăţeni polonezi. Comemorarea a 70 de ani de la Masacrul de la Katyn, ceremonie la care urma să participe astăzi Preşedintele Poloniei, adaugă o dimensiune istorică şi simbolică tragediei prin care trece astăzi poporul prieten polonez.În acest moment de durere profundă, poporul român şi eu însumi ne alăturăm doliului poporului polonez. Dumnezeu să-i odihnească în pace!", se spune în mesajul prezidenţial.

Un avion Tupolev 154, la bordul căruia se afla preşedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prăbuşit, sâmbătă, la aterizare într-o pădure din apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei, provocând moartea tuturor persoanelor aflate la bord, au anunţat autorităţile poloneze şi ruse.

Ambasadorul Poloniei în România, Wojciech Zajaczkowski, a declarat sâmbătă, televiziunilor de ştiri, că este impresionat de reacţiile românilor după decesul preşedintelui polonez şi că preşedintele Băsescu "şi-a exprimat personal condoleanţele".

Liderii principalelor partide parlamentare, premierul Emil Boc şi MAE român şi-au exprimat regretele pentru această tragedie şi au transmis oficial condoleanţe familiei prezidenţiale şi statului polonez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici