Băsescu: Pot să consult Bugetul până pe 29 decembrie. Promulg Bugetul asigurărilor când soseşte

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că Bugetul nu a sosit la promulgare, că se aşteaptă să primească legea luni şi că o poate analiza, înainte de a lua o decizie, până pe 29 decembrie, el precizând că va promulga imediat Bugetul asigurărilor sociale.

1647 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pot să consult Bugetul până pe 29 decembrie. Promulg Bugetul asigurărilor când soseşte

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

PRINCIPALELE DECLARAŢII ALE PREŞEDINTELUI:

Despre programul de autostrăzi:

- Lipsă de respect pentru populaţie în primul rând, dar şi pentru interesele României. Dacă Ponta va persista să prezinte acest proiect, nu vă ascund că nu îi voi da niciun sprijin la Bruxelles ca să fie aprobat. Faci coridorul 4 tot, mai puţin Valea Oltului. Se vor face nişte cozi inimaginabile pentru că trebuie să reduci la jumătate capacitatea de preluare a infrastructurii.

Despre acciza la combustibil:

- Ponta a crezut că se va ascunde sub scrisoarea transmisă şi aprobată de FMI. Acesta e al doilea motiv pentru care nu am semnat scrisoarea. Voia să îşi ascundă furtul pentru partid, pe care îl gestionează cu Dragnea, acoperit de semnătura mea către Fond. Mi-am dat seama că Victor Ponta încearcă să se ascundă sub semnătura cuiva.

-  A fost o televiziune, cred că B1, care a prezentat mesajele transmise de la centru pentru activişti. Am rugamintea să căutaţi în listă veţi vedea un mesaj: "Păi Băsescu de ce se opune la buget, că a semnat scrisoarea cu FMI." Ei erau convinşi ca voi semna scrisoarea

- Le spun astăzi să înceteze cu minciuna, nu au nicio obligaţie să introducă acciza.

- Este disperat să o introducă pentru a dirija bani la Dragnea care sa fie utilizaţi la europarlamentare şi prezidenţiale

- Cred că este cel mai inalt nivel de corupţie şi imoralitate văzut la un premier

Despre creditul obţinut de Ioana Băsescu:

Ponta şi socrul său, Sârbu, cred că mă pot şantaja. Rezist la orice tip de şantaj.

Îi recomand premierului să mai înfiinţeze vreo 2-3 comisii tot pentru cazul Ioana Băsescu.

Fiica mea a luat cinstit un credit şi orice ar scormoni nu poate găsi nimic ilegal legat de mine şi de fiica mea.

Victor Ponta mai are nişte furii şi încearcă să îşi ascundă propria corupţie sub aceste acuzaţii gratuite pe care mi le aduce. Ponta este un prim-ministru corupt profund. A încercat să facă să dispară 380 de milioane de dolari, ascuzându-se sub o lege. Ponta e corupt pentru că a vrut să ascundă sub o lege aranjamente pentru Roşia Montană.

Despre legea bugetului pe 2014:

- Bugetul nu a sosit, nu e în regim de urgenţă, deci ar putea sosi luni, 9 decembrie.

- Documentul trebuie trimis la Preşedinţie pentru promulgare luni, deci eu estimez că va veni luni, data până la care pot să-l consult e până pe 29 decembrie

- Voi promulga imediat Bugetul Asigurărilor Sociale, nu am nimic de reproşat acelui Buget. În aceeaşi zi când va veni, îl voi şi promulga. L-am urmărit, nu are decât nişte rezerve rezonabile. Din acest punct de vedere, domnul prim-ministru poate să stea liniştit. Obiecţiunile mele sunt pe efectele introducerii accizei pe carburanţi.

Despre decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova privind limba română:

- Vă mărturisesc că este una din trecele mai mari bucurii pe care le-am avut în ultimii ani.

- Implicaţiile sunt extrem de profunde. Se pune capăt încercării de mistificare a unor adevăruri culturale şi istorice din Moldova.

- Este un act de dreptate faţă de actul de independenţă al Moldovei, un act de dreptate faţă de cetăţeni şi faţă de cei ce se simt români.

- Aş începe exprimând mulţumiri Curţii Constituţionale din Moldova şi iniţiatorilor demersului. Ei au solicitat punerea realităţilor constituţionale din art 13 din constituţia Moldovei, care stabilea că limba oficială e moldovenească

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici