Băsescu premierului belgian, despre criză: Un proces puternic de integrare economică este soluţia

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe premierul Regatului Belgiei, Yves Leterme, căruia i-a spus că, în viziunea sa, un proces puternic de integrare economică a ţărilor din UE este soluţia pentru problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană.

406 afișări
Imaginea articolului Băsescu premierului belgian, despre criză: Un proces puternic de integrare economică este soluţia

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Bine aţi venit la Bucureşti. Ce părere aveţi despre Europa acum? (...) O să mă întâlnesc cu Martens (Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European - n.r.) în două ore", a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii.

La rândul său, oaspetele şefului statului a afirmat că ţările din UE, în special cele din zona Euro, trec prin dificultăţi.

"Cred că trecem printr-o fază dificilă, dar cred că vom reuşi", a apreciat Yves Leterme.

"Din punctul meu de vedere, un proces puternic de integrare este soluţia, integrarea economică a ţărilor noastre", a replicat preşedintele Băsescu, după care jurnaliştii au fost invitaţi să părăsească sala, restul întrevederii desfăşurându-se cu uşile închise.

Şeful statului român mai are în programul zilei de joi întrevederi cu Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, cu Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European, şi cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene, iar de la ora 16.00 va participa la Conferinţa cu tema "Un răspuns de centru-dreapta la criza politică şi socială: un proiect pentru Europa", organizată de Partidul Popular European la Palatul Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici