Băsescu: Preşedintele ales nu poate fi mut. Sper că românii nu îşi vor liniştea guvernării Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că un preşedinte ales nu poate fi mut sau laş, precizând că speră ca în urma campaniei pentru referendum românii să nu îşi dorească "liniştea guvernării Iliescu", când s-a construit "sistemul de corupţie transpartinic".

333 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Preşedintele ales nu poate fi mut. Sper că românii nu îşi vor liniştea guvernării Iliescu

Băsescu: Preşedintele ales nu poate fi mut. Sper că românii nu îşi vor liniştea guvernării Iliescu

"Voi fi la fel de cinstit ca şi în campania trecută, să le spun românilor că dacă voi reveni în funcţia de preşedinte, va fi în continuare imposibil ca impostorii şi hoţii din politică să negocieze cu mine liniştea şi libertatea lor. Va fi imposibil să nu privesc la modul cum funcţionează instituţiile statului şi să mă manifest. Vreau să cred că românii nu îşi doresc liniştea din timpul guvernului Iliescu când s-au construit venele puternice ale sistemului de corupţie transpartinic şi cu o perfectă legătură între politic şi parte din comunitatea de afaceri. Cea care ştie să se îmbogăţească numai pe spinarea statului. Dacă exigenţele românilor vor fi legate numai de linişte, eu nu le pot garanta decât că voi continua să fiu o nucă tare pentru aceia care cred că România poate merge înainte cu o justiţie subjugată şi cu un politic care protejează hoţii", a spus Băsescu.

De asemenea, el a arătat că un "preşedinte ales nu poate fi mut" sau "laş", explicând că la momentul 6 mai 2010, când a anunţat măsurile de austeritate, a considerat că nu poate să îl lase singur pe premierul Emil Boc de atunci să îşi asume responsabilitatea, în condiţiile în care el îi dăduse mandatul şi avea o legitimitate mai mare în faţa românilor.

"Preşedintele ales are obligaţia, în accepţiunea mea, să îşi asume şi momentele dificile", a argumentat Băsescu, după care a adăugat că a regretat totuşi tot timpul momentul din mai 2010.

Totodată, el a spus că nu îşi reproşează vreo încălcare a Constituţiei, lucru pe care l-a constatat inclusiv în urma declaraţiilor făcute vineri în Parlament de către acuzatorii săi.

"În declaraţiile care s-au făcut astăzi în Parlament, nu am găsit, de asemenea, nicio acuzaţie pentru fapte ale preşedintelui. Ci doar false imputări, false reproşuri, care dacă ar fi luate în consideraţie de un preşedinte, ar face din preşedinte un preşedinte mut, care nu se implică, doar beneficiază de avantajele funcţiei de preşedinte, nu îşi asumă nimic, nu are observaţii, nu face absolut nimic", a spus Băsescu, adăugând că el nu putea fi un astfel de şef al statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici