Băsescu: PSD şi PNL ar trebui să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile

Preşedintele Traian Băsescu afirmă, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", că PSD şi PNL "ar trebui să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile", apreciind că aceste două partide sunt prost conduse şi că vor puterea, dar nu au soluţii şi program.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu: PSD şi PNL ar trebui să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile

Băsescu: PSD şi PNL ar trebui să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PSD şi PNL au şanse să revină la putere după 2012, şeful statului a spus că aceste partide ar trebui "să zică bogdaproste dacă nu pierd drastic alegerile".

"Sunt prost conduşi, vor puterea, dar nu au soluţii şi program, în afară de «Jos Băsescu». Ei vor puterea, nu vor să rezolve probleme", a spus preşedintele pentru România Liberă.

Întrebat dacă l-ar accepta pe liderul PSD, Victor Ponta, în funcţia de premier, în cazul în care Guvernul Boc ar cădea în urma unei moţiuni de cenzură, şeful statului a spus că nu poate fi acceptat "un om imatur" în funcţia de prim-ministru.

"Cum ai putea să pui prim-ministru pe unul care se duce la Piteşti cu Hrebenciuc, Năstase, Vanghelie să susţină neaplicarea legii în cazul unui membru PSD, preşedinte al Consiliului Judeţean? Nu poţi propune în funcţia de premier pe cineva care ameninţă justiţia, cum a făcut Ponta, care a împărţit justiţia în două: o parte care slugăreşte PSD şi alta independentă, care va fi rasă de pe faţa pământului", a spus Băsescu.

Întrebat dacă ar căuta pe altcineva din PSD, şeful statului a apreciat că "PSD va mai sta mulţi ani în opoziţie", respectiv "şi ciclul electoral următor 2012-2016".

Preşedintele consideră, de asemenea, că şi PNL ca rămâne în opoziţie.

Întrebat cine guvernează, Traian Băsescu a răspuns: "Cei care vor câştiga".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici