Băsescu: Puţini oameni politici îşi asumă să fie cinstiţi pe subiecte ca pensiile, o să-mi duc crucea

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că înţelege frustrarea pensionarilor în legătură cu declaraţiile sale, menţionând că puţini oameni politici îşi asumă să fie cinstiţi pe astfel de subiecte şi subliniind că el o să-şi ducă crucea, pentru că şi-a asumat acest lucru.

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Puţini oameni politici îşi asumă să fie cinstiţi pe subiecte ca pensiile, o să-mi duc crucea

Băsescu: Puţini oameni politici îşi asumă să fie cinstiţi pe subiecte ca pensiile, o să-mi duc crucea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Înţeleg frustrarea pensionarilor, măcar şi pe declaraţiile mele. În acelaşi timp, vreau să ştiţi că ele sunt cinstite. Puţini oameni politici îşi asumă să fie cinstiţi pe astfel de subiecte, eu mi l-am asumat, o să-mi duc crucea, pentru că mi-am asumat acest lucru", a spus Băsescu, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.

Şeful statului a mai spus, într-o intervenţie anterioară la eveniment, că o ţară nu poate deveni importantă atât timp cât va trebui să împrumute bani pentru a plăti pensiile şi salariile şi că, deşi ştie că "aducătorului veştii proaste i se taie capul", preferă să aibă "capul tăiat" decât să nu atragă atenţia că trebuie luate decizii extrem de importante.

Potrivit şefului statului, "a ne amăgi că putem continua să împrumutăm bani pentru a ne plăti pensiile şi salariile este una dintre marile erori".

Şeful statului a adăugat că probabil una din deciziile extrem de importante care ar trebui luate, imediat, ar fi "să cheltuim atât cât producem şi să ne dezvoltăm cu banii de la UE".

"Eu ştiu că este extrem de greu pentru un om politic să-şi asume un asemenea mesaj. Eu ştiu că, de regulă, aducătorului veştii proaste i se taie capul. Prefer să am capul tăiat decât să nu-mi atenţionez propriul popor că avem de luat decizii extrem de importante. A continua să împrumutăm pentru cheltuielile noastre interne şi nu pentru dezvoltare ar fi o eroare care ne condamnă să rămânem tot mai în urmă faţă de statele dezvoltate ale Uniunii Europene", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici