Băsescu: România nu va fi afectată de criză cum sunt alte state

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la ceremoniile de la Focşani prilejuite de Ziua Unirii, că România nu va fi afectată de criza economică aşa cum sunt alte state, iar de aceea procesul de modernizare trebuie să înceapă acum.

234 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România nu va fi afectată de criză cum sunt alte state

Băsescu: România nu va fi afectată de criză cum sunt alte state (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a spus că România are nevoie de modernizare, de o justiţie puternică, care să nu ocolească pe nimeni, iar oamenii politici au obligaţia să facă legea să devină puternică. Băsescu a adăugat că România are nevoie de sisteme de educaţie şi de sănătate modernizate.

Preşedintele a arătat că de la oamenii politici trebuie să plece semnalul de încredere de care are nevoie România în procesul de modernizare, adăugând că nu crede în "oamenii politici care îşi limitrează patriotismul la declaraţii".

"România are nevoie de modernizare, iar modernizarea este responsabilitatea politicienilor. Înaintaşii de acum 150 de ani au pus interesul naţional deasupra interesului de partid. Elita politică românească are obligaţia să pună interesul naţional deasupra interesului de partid, acela de a moderniza ţara", a mai spus Băsescu.

În mesajul său, şeful statului a arătat că România nu va fi afectată de criza economică aşa cum sunt alte state şi a subliniat că, de aceea, procesul de modernizare trebuie să înceapă acum.

"Elita politică are obligaţia să prefigureze România viitoare, iar acest viitor înseamnă modernizare", a mai spus preşedintele Băsescu.

Înaintea şefului statului, au susţinut discursuri preşedintele Senatului, Mircea Geoană, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan. Ulterior, şefului statului şi demnitarii prezenţi la ceremonii au mers la Teatrul "Gheorghe Pastia", unde au asistat pentru scurt timp la o piesă de teatru.

Traian Băsescu, revenit apoi în piaţă, s-a prins pentru scurt timp într-o Horă a Unirii, dar din cauza înghesuielii acesta încerca să se retragă din mulţime.

În Piaţa Teatrului Gheorghe Pastia din Focşani se aflau, la ora transmiterii acestei ştiri, câteva mii de persoane.

Începând cu ora 18.00, Traian Băsescu, Mircea Geoană, Roberta Anastase şi membrii Cabinetului Boc vor lua parte la un dineu oferit de Marian Oprişan.

Citeşte şi

Băsescu: Clasa politică trebuie să sacrifice interesele de grup în favoarea naţiunii

Astăzi se împlinesc 150 de ani de la Unirea Principatelor Române

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici