Băsescu: România va participa cu fregata Regele Ferdinand şi cu 207 militari la operaţiunile din Libia. Vezi declaraţiile preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, după şedinţa CSAT, că la solicitarea NATO România va participa cu 207 militari la operaţiunile din Libia, cu fregata Regele Ferdinand.

127 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România va participa cu fregata Regele Ferdinand şi cu 207 militari la operaţiunile din Libia. Vezi declaraţiile preşedintelui

Băsescu: România va participa cu fregata Regele Ferdinand şi cu 207 militari la operaţiunile din Libia (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

  • 26 martie 2007 - PNL i-a solicitat lui Emil Boc să se ralieze deciziei de retragere a trupelor româneşti din Irak. Trupele nu s-au retras pentru că aveau de îndeplinit o misiune. Cât timp eu voi fi preşedinte România îşi va respecta angajamentele. Forţele armate ale României vor pleca unde trebuie acolo unde trebuie şi în limitele posibilităţilor pe care armata le are. România rămâne un susţinător al ideii că operaţiunile militare trebuie să se desfăşoare şi sub mandat NATO, pentru că ne ajută pe toţi la solidaritate. România va continua să răspundă pozitiv în limita resurselor şi dacă este vorba de acţiuni umanitare.

  • Ar fi bine să nu dăm impresia că suntem nepregătiţi a înţelege lucruri elementare. Marii beneficiari ai resurselor petroliere din Libia sunt Italia, Franţa, Marea Britanie şi SUA. Nu au nevoie de un război pentru a primi ceea ce deja au. Intervenţia este pentru a proteja populaţia de un lider politic care omoară propria lui populaţie. Este bine ca atunci când se vorbeşte despre populaţia din Libia, de interese şi de soluţii să se aibă în vedere că e vorba despre o populaţie cu foarte multe triburi.

  • S-a analizat contribuţia României pentru accelerarea procesului de tranziţie în Afganistan. CSAT a hotărât suplimentarea cu 66 de jandarmi, pentru instruirea forţelor de ordine publică.

  • CSAT a decis implicarea României în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului cu fregata Regele Ferdinand şi cu 2 ofiţeri de stat major. România va participa cu 205 militari la bordul fregatei şi cu 2 ofiţeri de stat major.

  • Pe data de 20 martie a fost aprobat planul de operaţii pentru impunerea embargoului cu privire la vânzările de armament către Libia. Astăzi a fost aprobat planul de operaţii privind zona de interdicţie aeriană. Astăzi Consiliul nord atlantic a aprobat directiva de execuţie pentru impunerea embargoului contra Libiei. Odată cu aprobarea directivei se trece la punerea în aplicaţie a operaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici