Băsescu: Roşca Stănescu nu întâmplător e poreclit "Naşul"; Chirieac a avut comportamentul unui peşte

Şeful statului a declarat, joi, că Roşca Stănescu a avut, în discuţia pe care a avut-o cu el acum mai mult timp, un comportament "mai brutal" decât în stenogramele apărute recent în presă şi că atunci a înţeles că "e un mafiot", iar despre Bogdan Chirieac a spus că a avut comportamentul unui peşte.

42 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Roşca Stănescu nu întâmplător e poreclit "Naşul"; Chirieac a avut comportamentul unui peşte

Băsescu: Roşca Stănescu nu întâmplător e poreclit "Naşul"; Chirieac a avut comportamentul unui peşte (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat, la postul B1 TV, referitor la stenogramele apărute în presă, dacă Sorin Roşca Stănescu a dialogat într-un mod similar în convorbirea telefonică pe care au avut-o în urmă cu mai mult timp, Băsescu a răspuns: "Nu aşa. Mult mai brutal. Atunci am înţeles că e un mafiot, sută la sută".

Şeful statului a adăugat că a citit în presă stenograma şi că este "exact tipul de dialog din filmul «Naşul»".

"Nu întâmplător este poreclit «naşul»", a adăugat el.

Întrebat despre faptul că acum câtva timp, într-o emisiune televizată, a spus despre Bogdan Chirieac că face parte din presa ticăloşită, Băsescu a răspuns: "Nu v-a probat această stenogramă?".

"Eu am observat că încerca să-l apere Macovei, dacă am înţeles bine stenograma. Domnule, ăsta a avut comportamentul unui peşte, a unui peşte care-i duce domnului Roşca Stănescu victima pentru a o şantaja. Ăsta este Chireac!", a continuat Băsescu.

El a susţinut că nu este singular acest "mod de a face presă".

"E sistemul ticăloşit, de care vorbeam în 2004 şi acum aveţi şansa uriaşă, români şi ziarişti, să o vedeţi la suprafaţă", a adăugat Băsescu.

Scandalul Roşca Stănescu - Macovei - Chirieac a apărut după ce un cotidian central a publicat, în două episoade, înregistrări ale unor discuţii între cei trei în timpul cărora Roşca Stănescu îi arăta lui Macovei dovezi care atestă implicarea sa, ca martor, într-o înţelegere de împrumut între două persoane, cerându-i, pentru a nu le publica, informaţii din dosarele de la ANI ale unor lideri democrat-liberali.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în august 2005, că ziaristul care l-a sunat şi l-a ameninţat a fost Sorin Roşca Stănescu.

Preşedintele declarase anterior, într-un interviu acordat RRA, că un ziarist care "avea acces" la el, de multă vreme, şi-a "permis", în ziua în care Parchetul ancheta "un oarecare personaj", să sune şi să ameninţe.

"Deci, s-a ajuns până acolo încât un ziarist îşi permite să sune la preşedintele României şi ăsta e sistemul mafiot care reacţionează, şi să ameninţe: «În toate ziarele pe care le controlez şi o să vezi ce o să-ţi fac, te termin...». Aşa gândeşte un ziarist, iar eu nu spun prostii", a declarat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici