Băsescu s-a întâlnit, la Cotroceni, cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, evenimentul nefiind public şi desfăşurându-se în contextul finalului de mandat al actualului şef al statului.

286 afișări
Imaginea articolului Băsescu s-a întâlnit, la Cotroceni, cu Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti

Dean Thompson (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse oficiale, întâlnirea Însărcinatului cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, cu preşedintele Traian Băsescu vine la o zi după ce reprezentantul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a avut o discuţie cu preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pentru a-i transmite felicitările Guvernului SUA la alegerea ca preşedinte al României.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, Dean Thomson a venit şi la Guvern pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Guvernul SUA l-a felicitat, săptămâna trecută, pe Klaus Iohannis pentru alegerea în funcţie, dar şi pe ”români, care au mers la vot în număr mare, atât în ţară, cât şi în străinătate, într-o demonstraţie exemplară de participare civică”, potrivit unui comunicat remis de Ambasada SUA la Bucureşti.

"România este un partener strategic important al Statelor Unite şi ne bucurăm să continuăm cooperarea strânsă cu România şi noul său preşedinte. Relaţiile dintre ţările noastre vor rămâne puternice, întemeiate fiind pe valorile şi obiectivele noastre comune", se preciza în comunicatul reprezentanţei diplomatice americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici