Video Băsescu: Se folosesc împotriva preşedintelui, vorbe ale lui Hayssam, membru PSD, infractor

Traian Băsescu a declarat, vineri, întrebat despre publicarea unei stenograme a unei discuţii din 2005 a lui Omar Hayssam cu generalul Constantin Degeratu, în care sirianul spunea că şeful statului i-a promis liberatea, că "se folosesc vorbe ale unui membru PSD", infractor, împotriva preşedintelui.

28 afișări

"Este jenant că se folosesc spusele unui infractor împotriva preşedintelui României, vorbele unui infractor care a minţit, unui infractor care mergea în avion cu preşedintele Iliescu (...) Se folosesc vorbele unui membru PSD împotriva preşedintelui României", a spus Băsescu.

"Cine l-a dus în avion, cine l-a primit ca membru de partid ar trebui să spună mai multe despre acest domn, care în timpul mandatului meu a fost arestat", mai spus preşedintele.

Ziarul "Gardianul" a publicat, în ediţia de vineri, stenograma unei discuţii purtate, în septembrie 2005, de Omar Hayssam cu generalul Constantin Degeratu, consilier pe probleme de securitate la Preşedinţie. Potrivit ziarului, Hayssam spune, în discuţie, că preşedintele i-a promis liberatea dacă ziariştii români răpiţi în Irak vor fi eliberaţi.

"Între timp, aşa cum ştiţi, au fost câteva întâlniri cu preşedintele. Şi atunci eu chiar am început să întreb de presiunile care se făceau asupra mea şi domnul preşedinte chiar mi-a spus: «Îţi iei copiii şi du-te în America! Eu sunt preşedintele României şi ai toate garanţiile!» I-am spus: «Domnule preşedinte, uitaţi, speculaţiile de care a aflat presa, sunt monitorizat..». «Nu, te rog frumos să stai liniştit, eu îţi garantez că nu se atinge nimeni de un fir de păr de al tău!»", se arată în stenograma publicată de "Gardianul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici