Băsescu: Senatul a desemnat în CSM o persoană incompatibilă, împotriva intereselor României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că Senatul a acţionat împotriva interesului României când a desemat în CSM, din partea societăţii civile, o persoană incompatibilă conform Legii ANI şi nu a desemnat o a doua persoană pentru că au de făcut jocuri politice.

369 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Senatul a desemnat în CSM o persoană incompatibilă, împotriva intereselor României

Băsescu: Senatul a desemnat în CSM o persoană incompatibilă, împotriva intereselor României (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui, Senatul a reuşit "o performanţa împotriva intereselor României" - să desemneze o persoană din partea societăţii civile care este incompatibilă conform Legii ANI.

De asemenea, Băsescu a mai declarat că Senatul a reuşit să nu desemneze cea de-a doua persoană din partea societăţii civile pentru că senatorii au de făcut jocuri politice.

"Trebuie să observ că deşi una din problemele majore pe care le avem este un nou CSM, iar o atenţionare deosebită era legată de componenţa noului CSM (în raportul CE despre justiţie, n.r.), Senatul a reuşit o performanţă împotriva intereselor României. A reuşit să desemneze o persoană din partea societăţii civile care este incompatibilă conform Legii ANI şi a reuşit să nu desemneze cea de a doua persoană din partea societăţii civile, pur şi simplu pentru că au de făcut jocuri politice. Cred că ar trebui să ne rifdicăm puţin deasupra jocurilor politice, a intereselor de partid şi să reuşim să privim către interesul naţional", a spus Băsescu.

Senatorii au ales-o, la începutul lunii iunie, pe Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, drept reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, acesta întrunind 58 de voturi "pentru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici