Băsescu şi-ar putea anunţa ultimul candidatura - surse

Preşedintele Traian Băsescu şi-ar putea anunţa ultimul candidatura, aşteptând mai întâi anunţul tuturor contracandidaţilor săi, democrat-liberalii fiind pregătiţi ca, imediat după anunţul oficial, să demareze strângerea a aproximativ un milion de semnături de susţinere, afirmă surse din PDL.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi-ar putea anunţa ultimul candidatura - surse

Preşedintele Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto)

Surse democrat-liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că, cel mai probabil, anunţul oficial al candidaturii lui Traian Băsescu va fi făcut după cele ale contracandidaţilor Mircea Geoană şi Sorin Oprescu.

Astfel, se ia în calcul faptul că liderul PSD Mircea Geoană urmează să fie validat pentru intrarea în cursa electorală prezidenţială în data de 2 octombrie, în cadrul Congresului PSD, iar Sorin Oprescu a spus că va face anunţul privind decizia de a candida la sfârşitul lunii septembrie.

În acest context, preşedintele în funcţie ar putea să îşi anunţe intrarea în cursa electorală pentru un nou mandat la Cotroceni după data de 10 octombrie.

Strategia staff-ului de campanie prezidenţial ia în calcul faptul că Traian Băsescu deţine funcţia de preşedinte pe tot parcursul campaniei electorale, mandatul său expirând în data de 21 decembrie 2009, astfel că aceasta se poziţionează deasupra tuturor celorlalţi competitori electorali.

De altfel, ministrul Radu Berceanu a anunţat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu îşi va anunţa candidatura în curând şi o va face aşa cum o fac toţi preşedinţii în funcţie şi nu ca alţi candidaţi, cu un an înainte de alegeri.

"Chiar dacă probabil îşi imaginează că e o mişcare politică care aduce voturi celorlalţi, faptul că domnul Băsescu a decis să îşi anunţe candidatura atunci când cam peste tot în Europa îşi anunţă candidaturile cei care sunt preşedinţi în funcţie, adică cu o lună de zile înainte de începerea campaniei electorale şi nu cu un an de zile ... adică în curând ... eu unul sunt convins că în curând domnul preşedinte îşi va anunţa candidatura. Noi îl vom sprijini. Poate că şi suspansul ăsta face chiar bine", a afirmat Radu Berceanu.

Întrebat dacă PDL are candidat la preşedinţie, ministrul Berceanu a răspuns: "Da. Avem candidat. Vreţi să vă spun în premieră? (cine este candidatul PDL, n.r.). Traian Băsescu. O spun foarte ferm şi foarte liniştit, chiar dacă o să îl deranjez pe domnul preşedinte".

Şi liderul PDL, premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că democrat-liberalii îl susţin pe Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte, precizând însă că decizia privind candidatura îi aparţine acestuia. Întrebat dacă a discutat cu şeful statului pe tema eventualei candidaturi a acestuia, Boc a răspuns că ar fi "ipocrit" să spună că nu a discutat, dar a subliniat că decizia este a lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici