Băsescu şi Geoană, candidaţii care au înregistrat donaţiile cele mai însemnate

Traian Băsescu şi Mircea Geoană sunt candidaţii care au obţinut, până în acest moment, cele mai multe donaţii pentru alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie, potrivit unei situaţii date publicităţii de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

24 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi Geoană, candidaţii care au înregistrat donaţiile cele mai însemnate

Băsescu şi Geoană, candidaţii care au înregistrat donaţiile cele mai însemnate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei donaţiilor pentru alegerile prezidenţiale, la data de 9 noiembrie, primite şi depuse de partidele politice, alianţe politice şi electorale şi a candidaţilor independenţi, conform Legii 334/2006, pentru alegerile prezidenţiale, pe primul loc în ceea ce priveşte donaţiile se află Traian Băsescu (PDL), cu 1.592.943 lei.

Următorul în acest clasament este liderul PSD, Mircea Geoană, care candidează din partea Alianţei politice PSD+PC, care a totalizat donaţii în valoare de 1.090.518 lei.

Următoarele poziţii sunt ocupate de candidatul independent Sorin Oprescu, cu 883.492 lei, Crin Antonescu (PNL), cu 285.870 lei, Kelemen Hunor (UDMR), cu 214.505 lei, candidatul independent Eduard Manole, cu 100.000 lei.

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care candidează la aceste alegeri, a declarat la Autoritatea Electorală Permanentă donaţii de 450 lei.

De asemenea, au declarat că nu au primit donaţii George Becali (PNG-CD), Ovidiu Iane (Partidul Ecologist Român), Remus Cernea (Partidul Verde), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă) şi candidatul independent Ninel Potârcă.

Astfel, candidaţii propuşi şi susţinuţi de partide sau alianţe au totalizat donaţii de 3.184.286 lei, în timp ce candidaţii independenţi au reuşit să strângă donaţii în valoare de 983.492 lei, suma totală a donaţiilor făcute în această campanie fiind de 4.167.778 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici