Băsescu: Soluţia în cazul Greciei nu este morală, dar ce e moral în faţa crizei?

Soluţia în cazul Greciei adoptată de Consiliul European nu este una morală, a declarat, joi, la TVR, preşedintele Traian Băsescu, întrebându-se însă, retoric, ce este moral în faţa unei crize şi adăugând că instinctul îi spune că nu era bine de văzut cum este cu Grecia în faliment.

434 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Soluţia în cazul Greciei nu este morală, dar ce e moral în faţa crizei?

Băsescu: Soluţia în cazul Greciei nu este morală, dar ce e moral în faţa crizei? (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Băsescu a precizat că Grecia nu a fost "iertată", ci ajutată.

"Este clar că nu este o soluţie morală, dar ce este moral în faţa unei crize? Decât să produci un dezastru al zonei euro şi, implicit, al întregii Uniuni Europene, pentru că un dezastru în zona euro ne afectează şi pe noi cel puţin la fel de mult - mai ales comparaţi cum ne-ar afecta ne noi în raport cu Germania, economia noastră este mult mai fragilă, societatea românească este mult mai fragilă, deci România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă dacă s-ar produce derapajul Greciei... Slavă Domnului că nu se produce", a susţinut şeful statului la TVR.

El a mai spus că nimeni nu are o evaluare şi nu poate fi controlat cât de mari ar fi fost dimensiunile dezastrului dacă era Grecia lăsată să intre în încetare de plăţi.

"Deci nu există... Sunt păreri şi pro şi contra soluţiei adoptate, păreri care spuneau «trebuia lăsată Grecia în faliment», dar nimeni nu a venit cu o evaluare convingătoare, «uite, astea sunt consecinţele».

Instinctul îmi spune că nu era bine să încercăm să vedem cum e cu Grecia în faliment", a mai arătat Traian Băsescu.

Grecia va "continua" să depună eforturi pentru a deveni "o ţară productivă", a afirmat joi seara premierul grec, Georges Papandreou, adresându-se naţiunii prin intermediul televiziunii publice, la o zi după un acord crucial cu zona euro privind reducerea datoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici