Băsescu: Speriat de referendum, Antonescu s-a refugiat în braţele PSD

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că liderul liberal Crin Antonescu şi-a găsit refugiul în braţele PSD, la Mircea Geoană, care este "omul mogulilor" şi a apreciat că o alianţă PSD-PNL ar arunca România cu 20 de ani în urmă.

32 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Speriat de referendum, Antonescu s-a refugiat în braţele PSD

Băsescu: Speriat de referendum, Antonescu s-a refugiat în braţele PSD (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Potrivit şefului statului, "speriat de reuşita referendumului" privind introducerea Parlamentului unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, Crin Antonescu a găsit un singur loc de refugiu, "în braţele PSD, acolo unde în niciun caz nu se doreşte o reformă a clasei politice", care să ducă la pierderea privilegiilor.

"Acum am explicaţia reacţiei rapide a domnului Antonescu din această dimineaţă. Speriat de reuşita referendumului, a găsit un singur loc de refugiu: în braţele PSD, acolo unde în niciun caz nu se doreşte o reformă a clasei politicie care să ducă la pierderea privilegiilor politicienilor şi a clientelei lor", a declarat Traian Băsescu, luni seară, la sediul său de campanie.

Băsescu a afirmat că, în legătură cu candidatul PNL la prezidenţiale, are două nelămuriri.

"Cum a putut de la ziua de ieri, când tuna şi fulgera împotriva mogulilor, să sară azi-dimineaţă drept în braţele protejatului mogulilor, devenind, fără să respire, eu cred că şi fără să gândească prea mult, aliatul de bază al omului mogulilor - Mircea Geoană, omul fabricat şi prefabricat de oligarhie şi de către moguli?", a spus Traian Băsescu.

Cea de-a doua nelămurire a lui Traian Băsescu se referă la declaraţiile lui Crin Antonescu referitoare la vizita lui Mircea Geoană la Moscova.

"Ce l-a făcut pe domnul Crin Antonescu să devină mult mai puţin exigent şi cu mogulii şi cu Mircea Geoană, faţă de cum era numai cu 24 de ore înainte? Când a fost Crin Antonescu un om cinstit ? Când a trecut la fapte sau atunci când se întreba nedumerit în campania electorală ce e şi cu mogulii, ce e şi cu moscovitul Mircea Geoană ?", s-a întrebat Băsescu.

El a precizat că, din punctul său de vedere, Crin Antonescu "nu are forţă ca într-un act de guvernare să-i ţină în frâu pe cei de la PSD".

"Din acest motiv, dragi români, cred că trebuie să rămânem în continuare parteneri. Parteneri într-un proces de reformă extrem de dificil, parteneri într-un proces de reformare a statului de care şi noi, cei de astăzi, şi copii noştri şi copii copiilor noştri avem nevoie", a spus Traian Băsescu.

El a opinat că o astfel de alianţă între Crin Antonescu şi PSD riscă să ne ducă înapoi cu 20 de ani, la vremurile în care PSD făcea ce vroia cu instituţiile statului.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este exclusă orice alianţă între el şi Traian Băsescu, subliniind că nu îl va susţine pe acesta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, întrucât un nou mandat de şef al statului pentru acesta este "cel mai rău lucru pentru valorile democraţiei".

Antonescu a spus că o eventuală susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu va fi rezultatul unor trocuri pentru posturi, ci va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că social-democraţii cred în realizarea unei majoriăţi social-liberale, formată deja în jurul lui Klaus Iohannis, care poate funcţiona după 6 decembrie, cu actualul primar al Sibiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici