Băsescu spune că nu cunoaşte declaraţia ministrului ungar de Interne legată de Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după întâlnirea de lucru de la BNR cu premierul, guvernatorul şi ministrul Finanţelor, răspunzând unei întrebări, că nu cunoaşte declaraţia atribuită ministrului ungar de Interne privind amânarea intrării României în Schengen.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că nu cunoaşte declaraţia ministrului ungar de Interne legată de Schengen

Băsescu spune că nu cunoaşte declaraţia ministrului ungar de Interne legată de Schengen (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întâlnirea de la BNR dintre şeful statului, premier, guvernator şi ministrul Finanţelor, începută la ora 11.00, s-a încheiat, în jurul orei 12.30.

La plecare, Băsescu a fost condus de Mugur Isărescu şi de ministrul Finanţelor.

Jurnaliştii i-au solicitat şefului statului, la plecarea de la BNR, să comenteze declaraţia atribuită ministrului ungar de Interne referitoare la aderarea României la spaţiul Schengen, iar Traian Băsescu a afirmat că nu cunoaşte conţinutul acesteia.

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen nu va avea loc în martie, cele două ţări putând fi integrate în spaţiul Schengen cel mai devreme în octombrie, a declarat, miercuri, ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, citat de agenţia dpa, conform NZZ.ch.

Preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Korodi Attila, a declarat, pentru MEDIAFAX, că afirmaţiile ministrului ungar de Interne au fost "redate greşit", precizând că partea ungară s-a angajat să susţină intrarea României în Schengen la termenul stabilit, în martie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici