Băsescu: Statul este un om foarte gras cocoţat în spatele unuia slab şi subţirel, care este economia

Preşedintele Băsescu a criticat dur aparatul de stat, pe care l-a descris ca pe un "om foarte gras", cocoţat în spatele unuia "slab şi subţirel" care în reprezentarea preşedintelui este "economia reală", pe care a lăudat-o spunând că a fost singura care a reacţionat corect la criză.

777 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Statul este un om foarte gras cocoţat în spatele unuia slab şi subţirel, care este economia

Băsescu: Statul este un om foarte gras cocoţat în spatele unuia slab şi subţirel, care este economia (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă în economia reală lucrează maximum trei milioane de oameni. Economia reală este cea care s-a restructurat puternic în anul 2009 şi primele luni ale anului 2010. Ea a reacţionat corect la criză. Cel care nu a reacţionat corect la criză este statul, care nu şi-a diminuat consistent cheltuielile. Şi, ca să fiu plastic - este o imagine care îmi vine în minte acum: statul arată aşa, ca un om foarte gras care s-a căţărat în spatele unuia foarte slab şi subţirel, care este economia românească", a spus Băsescu.

Preşedintele a nuanţat arătând că statul şi-a transferat cheltuielile "uriaşe" pe umerii celor trei milioane de români care lucrează în servicii şi în industria românească.

"Acest lucru nu mai este posibil", a spus şeful statului, în contextul în care a anunţat reduceri ale salariilor bugetarilor, ale pensiilor sau ale diferitelor prestaţii sociale sau subvenţii.

Preşedintele Traian Băsescu a mai afirmat, în finalul declaraţiei în care a anunţat reducerea salariilor şi pensiilor: "Dar sistemul bugetar nu poate fi atât de sus, din punct de vedere al salarizării şi al veniturilor în mod deosebit, că e o mare diferenţă între salarii şi venituri, în raport cu sectorul privat, care produce banii din care trăieşte sectorul bugetar. Repet, e ca un om foarte gras şi mare, de 200 de kilograme, care stă în spinarea unuia de 50 de kilograme şi tot vrea când vede farfuria cu mâncare, tot acela gras vrea să mănânce, nu-i lasă nimic celui slab, în spatele căruia stă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici