Băsescu: STS asigură securitatea convorbirii cu SPP, să nu te aştepte un grup violent unde mergi

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri seară, la Digi 24, că telefonul STS instalat la sediul său de campanie îi asigura securitatea convorbirilor cu SPP, astfel încât acestea să nu fie interceptate în legătură cu programul său.

280 afișări
Imaginea articolului Băsescu: STS asigură securitatea convorbirii cu SPP, să nu te aştepte un grup violent unde mergi

Traian Băsescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Traian Băsescu a fost întrebat cum vede situaţia scoaterii liniei de comunicaţii a STS de la sediul său de campanie, la solicitarea preşedintelui interimar, Crin Antonescu.

"Lucrul acesta trebuia făcut de la început, însă este de un ridicol total. Ca să înţelegeţi ce e cu telefonul ăsta: îl ridici şi-ţi răspunde imediat o centralistă şi îi spui: «Dă-mi legătura cu şeful grupului de protecţie, dă-mi legătura cu aghiotantul, dă-mi legătura cu nu ştiu cine». Îţi face legătura, dacă omul nu este acolo unde este un telefon operativ, îţi face legătura eventual şi pe mobil", a susţinut Băsescu la Digi 24.

El a menţionat că acest sistem de comunicaţii nu oferă posibilitatea interceptării convorbirilor sale.

"Nu există riscul ca de la un operator privat de undeva - spre exemplu îi spui «mâine merg la Suceava» - eşti convins că nu există riscul ca de la operatorii de telefonie să se afle că te duci la Suceava şi acolo să te aştepte un grup violent. Asta-i tot cu acel telefon operativ din punct de vedere al preşedintelui suspendat", a mai explicat Traian Băsescu.

"Este neimportant, pur şi simplu garanta securitatea convorbirilor, un operator de telefonie - ceea ce e puţin probabil - dar un operator de telefonie poate să spunem să intercepteze o convorbire că te-ai duce nu ştiu unde", mai susţinut Băsescu, precizând că de acum înainte va folosi telefonul mobil.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) informează că vineri, începând cu ora 18.00, la solicitarea preşedintelui interimar Crin Antonescu, a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicaţii speciale utilizate de preşedintele suspendat Traian Băsescu.

"Începând cu data de 20 iulie 2012, orele 18:00, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a luat măsura întreruperii serviciilor de comunicaţii speciale, utilizate de Preşedintele României, d-l Traian Băsescu, suspendat din funcţie. Măsura a fost dispusă la solicitarea scrisă a Preşedintelui interimar al României, d-l Crin Antonescu", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de STS.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a anunţat, vineri, că a dat dispoziţie directorului STS, Marcel Opriş, să întrerupă "de îndată" linia specială de la sediul de campanie al preşedintelui suspendat, Traian Băsescu.

"Am adresat astăzi o dispoziţie directorului STS, domnul Marcel Opriş, în care i-am cerut să ia de îndată măsurile pentru a se reintra în deplină legalitate, adică întreruperea funcţionării acestui serviciu special pentru o persoană privată", a spus Crin Antonescu, într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni.

"Cred că directorul STS va lua măsurile necesare şi, o dată cu luarea acestor măsuri, cazul, din punctul meu de vedere, este închis, a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici