Băsescu susţine o declaraţie de presă, la ora 19.30

Preşedintele Traian Băsescu susţine o declaraţie de presă, miercuri, la Cotroceni, la ora 19.30.

8 afișări
Imaginea articolului Băsescu susţine o declaraţie de presă, la ora 19.30

Băsescu susţine o declaraţie de presă, la ora 19.30 (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Băsescu le-a spus liderilor partidelor parlamentare invitaţi la consultări că a luat act de propunerea privind eventuala desemnare a lui Klaus Iohannis în funcţia de premier, afirmând că a dat deja un răspuns atunci când s-a referit la posibilitatea unui guvern politic condus de un independent.

"Am luat notă şi de propunerea partidelor în legătură cu Klaus Iohannis. Răspunsul la aceasta se află în ceea ce v-am spus deja", a afirmat Băsescu.

Băsescu anunţase anterior, în discursul său de miercuri după-amiază susţinut în faţa liderilor partidelor politice parlamentare chemaţi la Cotroceni pentru consultări, că respinge varianta unui guvern de tehnocraţi şi că, în principiu, nu este de acord nici cu varianta unui premier independent. Şeful statului s-a declarat deschis unor discuţii pe această temă doar dacă primeşte "garanţii" de la premierul desemnat şi de la partide că membrii Cabinetului nu vor fi tehnocraţi, ci numiţi politic.

"Despre varianta unui premier independent poate că putem discuta, cu condiţia ca restul miniştrilor să fie numiţi politic. Nu sunt un susţinător al variantei cu premier independent, resping însă orice variantă de guvern de tehnocraţi. Va fi un guvern politic, cu asumarea de către partide a momentelor economice grele care vor veni. (...) Vă asumaţi şi criza, şi corecta desfăşurare a alegerilor", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici