Băsescu: Un conflict între Israel şi Iran ar afecta România "extrem de consistent"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la PRO TV, că un eventual conflict între Israel şi Iran ar afecta "extrem de consistent" relaţiile comerciale şi interesele în regiune ale României, iar o intervenţie militară nu este de dorit având în vedere şi experienţele din Irak şi Libia.

897 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Un conflict între Israel şi Iran ar afecta România "extrem de consistent"

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax foto)

"Sigur că un conflict între Israel şi Iran ne afectează consistent, având în vedere interesele noastre în regiune, relaţiile pe care le avem cu Israelul, relaţiile pe care le avem cu Iranul, relaţiile comerciale. Ne-ar afecta extrem de consistent", a spus preşedintele, la emisiunea "După 20 de ani", răspunzând unei întrebări.

De asemenea, el a arătat că speră ca în cele din urmă diplomaţia să triumfe, având în vedere experienţele anterioare cu intervenţiile militare din Irak sau Libia.

"Uitaţi-vă în Irak ce am avut cu intervenţia: o ţară în haos. Uitaţi-vă în Libia, unde am avut o mare victorie cu Gaddafi, este foarte adevărat că am avut o victorie militară precisă, dar acum în Libia se împarte, triburile îşi iau fiecare bucata lui de pământ prin Libia. Deci cred că trebuie să fim foarte atenţi", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici