Băsescu: UNPR este un partener loial. Oprea: Domnule preşedinte, luăm minimum 10% la alegeri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Şcoala de vară a UNPR, că Uniunea este un partener loial, consultat înainte de luarea deciziilor, în timp ce Gabriel Oprea, liderul executiv al formaţiunii, i-a spus preşedintelui că UNPR va lua minimum 10% la viitoarele alegeri.

467 afișări
Imaginea articolului Băsescu: UNPR este un partener loial. Oprea: Domnule preşedinte, luăm minimum 10% la alegeri

Băsescu: UNPR este un partener loial. Oprea: Domnule preşedinte, luăm minimum 10% la alegeri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele a ţinut să le mulţumească celor prezenţi la Şcoala de vară a UNPR.

"Prezenţa mea aici e legată în primul rând de respectul faţă de un partener. Vă consider parteneri loiali în această guvernare şi vă asigur că împreună cu domnul ministru Oprea, cu domnul ministru Diaconescu, cu domnul ministru Sârbu, adesea ne consultăm înainte să apară deciziile. Să nu credeţi că este posibil ca vreo decizie politică a Guvernului să se ia fără consultarea conducerii partidului dumneavoastră. Pentru mine, toate partidele de la guvernare sunt parteneri egali şi îi tratez ca atare", a spus Băsescu, mulţumindu-i încă o dată lui Gabriel Oprea pentru sprijin.

La rândul său, Gabriel Oprea a spus că UNPR nu sprijină Guvernul pentru funcţii.

"Eu eram ministru al Apărării înainte să creăm acest partid", a explicat el.

Oprea a mai spus că UNPR a sprijinit atât Guvernul, cât şi pe preşedintele Băsescu pentru că a considerat că astfel sprijină România într-o perioadă dificilă.

"Noi am sprijinit Guvernul şi pe dumneavoastră pentru că de fapt am sprijinit România şi pe români să treacă de perioade grele. Nu vreau să spun vorbe mari, dar aceasta este esenţa Uniunii Naţionale pentru Progresul României şi cred că acest lucru va rămâne în istorie aşa cum va rămâne în istorie faptul că am avut într-o perioadă grea un Guvern curajos care şi-a asumat măsuri grele, măsuri nepopulare", a afirmat Oprea.

El i-a spus preşedintelui că "UNPR, care s-a născut greu, cu multe piedici, cu multă neîncredere, va merge pe propriile picioare".

"Vom lua minim 10% la alegeri şi vom câştiga alegerile împreună cu actuala coaliţie pentru România şi pentru români", a spus Oprea, moment în care preşedintele i-a replicat: "Nu ştiu cât de greu v-aţi născut ca partid, dar ştiu că arătaţi foarte frumos dacă mă uit în sală".

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Mangalia, la Şcoala de vară a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, el mulţumindu-le liderilor formaţiunii că au asigurat stabilitatea guvernării, într-o perioadă extrem de dificilă.

Peste 500 de membri ai UNPR din toată ţara participă la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară a formaţiunii, care se desfăşoară între 6 - 10 septembrie, la Mangalia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici