Băsescu va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru Legea ANI

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru legea ANI, şi că miercuri va trimite această solicitare conducerii celor două Camere.

67 afișări
Imaginea articolului Băsescu va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru Legea ANI

Băsescu va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru Legea ANI (Imagine: Andreea_Balaurea/Mediafax Foto)

Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi "legea micii reforme" în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.

În ceea ce priveşte legea referitoare la continuarea procedurilor judiciare în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, Băsescu a menţionat că aceasta a fost adoptată tacit de Cameră, iar din decembrie 2009 se află la Senat.

Băsescu a precizat că a luat decizia de a convoca Parlamentul în urma raportului CE şi că va trimite miercuri solicitarea conducerii celor două Camere.

"Dacă Parlamentul ar veni în sesiune extraordinară, să treacă aceste trei legi, România ar putea fi ferită de a se invoca probleme legate de justiţie atunci când se va decide intrarea în spaţiul Schengen", a spus Băsescu, în contextul în care, anterior, exprimase îngrijorări în legătură cu aderarea României la spaţiul Schengen.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea Preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor. Convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici