Băsescu: Va decide PDL ce face premierul, după alegerile interne

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, răspunzând unei întrebări, că PDL va decide ce va face premierul, după alegerile interne din partid, menţionând că el va participa la Convenţie dacă va fi invitat şi că şi Emil Boc şi Vasile Blaga "au tot ce le trebuie" pentru ce fac fiecare.

211 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Va decide PDL ce face premierul, după alegerile interne

Băsescu: Va decide PDL ce face premierul, după alegerile interne (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat la TVR dacă mai susţine că actualul premier ar trebui să plece de la Guvern, Băsescu a răspuns că PDL va decide ce va face prim-ministrul, după alegerile interne.

El a mai spus că deocamdată nu a fost invitat la evenimentul de pe 14 mai, dar a menţionat că va merge dacă va primi o invitaţie.

Băsescu a spus că invitaţia trebuie trimisă, de fapt, de către Comisia de organizare a alegerilor interne, apoi de către preşedintele partidului.

Preşedintele a mai spus, întrebat pe cine susţine pentru şefia democrat-liberalilor, că nu vrea să facă afirmaţii în acest sens, menţionând însă că Emil Boc a fost un partener loial.

"Nu aş vrea să revin. Eu am avut o reacţie - am taxat o atitudine, care se crease în interiorul PDL. Cineva spunea: nu e adevărat, nu pe tine te susţine, ci, uite, a vrut să mărim numărul de oameni la convenţie, deci pe mine mă susţine. Mi s-a părut că se face un joc pe spatele meu şi l-am tratat public. De aceea, nu aş vrea să discut. Dacă vreţi însă, o s-o spun întotdeana - Emil Boc a fost întotdeauna un partener loial", a declarat Traian Băsescu.

Întrebat cine ar fi mai bun pentru şefia PDL, Boc sau Blaga, Băsescu a spus că ambii "au ce le trebuie, dar fiecare pentru ceea ce fac".

El a cerut moderatorului să încheie subiectul, menţionând că nu vrea să-l continue, deoarece "alegerile sunt prtea aproape".

La finalul emisiunii, moderatorul l-a întrebat din nou pe şeful statului dacă va participa la Convenţia PDL din 14 mai, Traian Băsescu răspunzând: "Rămâne de văzut".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici