Băsescu va invita reprezentanţii PNL şi PSD, marţi, la Cotroceni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că le va transmite în cursul serii liderilor PNL şi PSD invitaţii pentru a participa, marţi, la discuţii, de la ora 18.00.

26 afișări
Imaginea articolului Băsescu va invita reprezentanţii PNL şi PSD, marţi, la Cotroceni

Preşedintele României, Traian Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că Antonescu s-a arătat nemulţumit, la consultări, luni, de prezenţa reprezentanţilor grupului independenţilor şi a decis să părăsească sala, fiind urmat de Victor Ponta.

Preşedintele a ţinut să sublinieze că la consultările de după 6 decembrie 2009, când se discuta despre formarea Guvernului, Crin Antonescu, lider liberal care susţinea numirea lui Klaus Iohannis în fruntea Cabinetului, nu a părăsit sala, deşi erau prezenţi şi independenţii.

Preşedintele a spus că va continua să invite independenţii la consultări pentru că aceştia au fost recunoscuţi ca grup în Parlament. "Din punctul meu de vedere, voi continua să-i invit pe independenţi atâta timp cât au fost recunoscuţi în Parlament. Sunt grup parlamentar constituit, au grup aprobat atât în Camera Deputaţilor cât şi în Senat, ceea ce din punct de vedere instituţional mă obligă la consultarea inclusiv a grupului independenţilor. Excluderea reprezentării unor parlamentari cred că este antidemocratică", a precizat Băsescu.

De asemenea, Băsescu a spus că înţelege poziţiile lui Antonescu şi Ponta.

"Sunt reacţii de început, de preşedinţi proaspăt aleşi", a spus Băsescu, menţionând că aceştia vor să-şi defineacă, prin astfel de acţiuni, poziţia faţă de Guvern.

Băsescu a spus că, totuşi, PSD şi PNL fuseseră invitate la preşedinte, nu la Guvern.

Cu toate acestea, el a menţionat că invită din nou PSD şi PNL pentru consultări, marţi, la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici