Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că Victor Ponta este "un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri", fiind doar copilot, şeful statului adăugând că liderul PSD nu are maturitatea necesară să fie prim-ministru în mandatul său în fruntea ţării.

84 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier

Băsescu: Victor Ponta, un copilot care nu poate fi pilot de ţară, ca premier (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Sunt obligat de Constituţie să am consultări cu toate partidele şi le-aş avea dacă ar cădea Guvernul la moţiune. Dar domnul Ponta este copilot la o maşină. Dânsul mai participă la raliuri şi are sponsori necunoscuţi, deşi se prezintă a fi un soi de fată mare, de Fecioara Maria. Cu sponsorii ăştia necunoscuţi a reuşit să ajungă copilot. El stă în dreapta conducătorului. Cum poţi să conduci ţara când la o maşină eşti doar copilot? Deci un om care n-are calităţi să conducă o maşină lungă de trei metri. Este copilot în maşina aia, nu-i dă nimeni volanul în mână. Poţi să-i dai ţara în mână? Deci nu cred că domnul Ponta are maturitatea necesară să fie prim-ministru al României, nu în mandatul meu de preşedinte al României. Un preşedinte trebuie să fie responsabil când desemnează un prim-ministru", a spus Băsescu la TVR.

El a pus sub semnul întrebării că Ponta ar reuşi, în cazul unei noi recesiuni, să ia măsuri impopulare şi a adăugat că îl consideră un copilot care nu poate fi pilot de ţară.

"Gândiţi-vă cum ar reacţiona Victor Ponta dacă să spunem - ceea ce se întâmplă acum în lumea globală ne arată că se produce o revenire economică extremn de fragilă - dacă s-ar produce o reintrare a globului în recesiune. Cum ai lua cu unul ca Victor Ponta măsuri impopulare, dar necesare, ca să nu arunci ţara într-un haos? Deci nu-l văd capabil; de aşa ceva. Este un copilot care nu poate fi pilot de ţară. Nu poţi să-i dai manşa în mână", a comentat Băsescu.

El a adăugat însă că este obligat să discute cu opoziţia "dacă relansarea încrederii în Guvern ar implica un nou Guvern".

"Şi sincer să fiu am avea nevoie de puţină înţelegere politică", a spus Băsescu, adăugând că greul a grecut şi că nu ar fi necesară decât puţină solidaritate pentru relansarea încrederii.

El a adăugat de altfel că una dintre problemele apărute în evaluările externe despre România este "eventuala instabilitate politică".

Întrebat ce a oferi în schim opoziţiei pentru această solidaritate, şeful statului a spus: "Din partea mea, le-am oferit linişte şi le pot oferi linişte încă patru ani după 2012". El a adăugat că de premier "nu este cazul" deoarece există deja o majoritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici