Băsescu: Viitorul preşedinte nu este în prima linie. Românii vor dori un om "cu greutate culturală"

Preşedintele Băsescu a apreciat, miercuri, la 10 Tv, că viitorul şef al statului va fi un om care nu este acum în prima linie, menţionând că românii vor dori un om "cu greutate culturală", care "să le dea impresia că este deschis la minte", nu un "jucător" ca el şi nici "tolerant" ca Ion Iliescu.

432 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Viitorul preşedinte nu este în prima linie. Românii vor dori un om "cu greutate culturală"

Băsescu: Viitorul preşedinte nu este în prima linie. Românii vor dori un om "cu greutate culturală" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări, preşedintele a spus că românii îşi doresc, în opinia sa, un preşedinte care să nu fie "jucător", ca el, sau "tolerant" precum Ion Iliescu. "Despre Emil Constantinescu nu mai spun, că iar se supără pe mine", a spus şeful statului.

El a declarat că are o listă cu câteva persoane potrivite pentru funcţia supremă, dar nu vrea să dea detalii.

"Preşedintele va fi un om care nu e acum în prima linie", a spus preşedintele Băsescu, menţionând că este opinia sa.

El a mai spus că este de părere că românii vor dori un preşedinte "cu greutate culturală considerabilă".

"Cred că vor vrea un om cu greutate culturală considerabilă, care să le dea şi impresia că e un om deschis la minte. Aşa cred eu", a spus Băsescu.

Întrebat dacă este posibil ca viitorul preşedinte să fie o femeie, Băsescu a răspuns: "Nu cred, cel puţin nu acum".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici