Băsescu vrea introducerea votului prin corespondenţă, în mandatul său

Preşedintele Băsescu a declarat miercuri că una din cele mai mari satisfacţii ale mandatului precedent a fost îndeplinirea promisiunilor pe care le-a făcut românilor din străinătate, precizând că va milita pentru introducerea votului prin corespondenţă şi înfiinţarea unui call-center pentru aceştia.

38 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea introducerea votului prin corespondenţă, în mandatul său

Băsescu vrea introducerea votului prin corespondenţă, în mandatul său (Imagine: Mediafax Foto)

"Una din cele mai mari satisfacţii ale primului meu mandat a fost îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut românilor din străinătate, fie că am în vedere liberalizarea pieţei muncii într-un număr semnificativ de state ale UE, modificarea legii cetăţeniei, reprezentarea acestor români în Parlamentul de la Bucureşti sau creşterea numărului de consulate în străinătate" a declarat Traian Băsescu, în timpul întâlnirii anuale cu membrii corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

El a mai spus că, în prezentul mandat, are în vedere introducerea votului prin corespondenţă, înfiinţarea unui call-center pentru românii din străinătate şi deschiderea de noi consulate.

"Nu ne-am propus să facem o diferenţiere între cetăţenii români din interiorul ţării şi cei din afară. Promovarea intereselor şi portejarea drepturilor ambelor categorii reprezintă o prioritate pentru mine şi pentru politica externă românească. Atunci când vorbim însă de politica externă avem în vedere sprijinirea românilor din afara graniţelor. Pentru ei trebuie să implementăm acele proceduri şi să creăm acele instituţii care sunt mai bine poziţionate pentru a-i ajuta în viaţa de zi cu zi şi mai ales în contactele lor cu ţara", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici