Băsescu: Vreţi linişte? Votaţi Geoană şi veţi avea o linişte aşa de profundă că n-o să vă convină

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu acceptă "liniştea" pe care ar dori-o Iliescu, Vanghelie, Vântu, Patriciu sau Voiculescu şi a spus că aceştia au nevoie de linişte pentru că "trebuie continuat modul în care ei au devenit proprietari pe timpul lui Ion Iliescu".

38 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vreţi linişte? Votaţi Geoană şi veţi avea o linişte aşa de profundă că n-o să vă convină

Băsescu: Vreţi linişte? Votaţi Geoană şi veţi avea o linişte aşa de profundă că n-o să vă convină (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

"Mi s-ar fi părut cea mai mare ticăloşie să tac. Costul liniştii era să fac ce vrea Ion Iliescu, Vanghelie, Vântu, Voiculescu, iar mie mi s-a părut un cost prea ridicat, mi s-a părut nu că fac vreun serviciu românilor, ci o trădare făcută românilor. Din acest motiv pacea în condiţiile lor era neconvenabilă pentru români. Vreţi linişte? Vă dau o sugestie. Votaţi-l pe Geoană şi veţi avea linişte. O linişte atât de profundă încât n-o să vă convină. Şi nu liniştea, ci ce se va întâmpla sub ea. Măcar acum nu se mai fură. Nu se mai dau tunuri, gen Petrom, nu se mai influenţează decizia politică cu ştergeri de datorii la companii private", a afimrat Traian Băsescu.

Băsescu a afirmat că aceşti oameni au "câteva supărări", că Vântu "îşi aşteaptă Poşta" încă de la începerea mandatului său de preşedinte, că alţii aşteaptă să devină proprietari la Romgaz şi Transgaz, iar alţii la Conpet şi Oil Terminal.

"Ştiu acest lucru şi le ştiu şi supărarea, în 2006, când în CSAT am blocat orice proces de privatizare până când nu evaluăm efectele marilor privatizări de gen Petrom, care s-au făcut înaintea mandatului meu. Au nevoie de linişte pentru că trebuie continuat modul în care ei au devenit proprietari pe timpul domnului Iliescu. N-o să le-o dau", a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă omul de afaceri Dinu Patriciu ar fi un bun premier, Traian Băsescu a spus: "Patriciu prim-ministru! Ar fi un coşmar pentru ţară".

Şeful statului a precizat că aceştia sunt cei cu care nu a vrut "niciun fel de compromis".

"Îi amintesc pentru că sunt reprezentativi pentru ce s-a întâmplat pe timpul domnului Iliescu. Ei trebuie amintiţi pentru că sunt oameni de afaceri care vor să conducă decizia politică. Sunt oameni de afaceri care, utilizând trusturile media pe care le au la dispoziţie, doresc să manipuleze populaţia. Nu se mulţumesc să fie oameni de afaceri, ci au în buzunar ba un preşedinte de Senat, ba un preşedinte de partid. Din acest motiv îi consider şi oameni care nu înţeleg cum funcţionează democraţia. Este anormal să-l chemi pe preşedintele Senatului în Deltă: «vino la mine la ponton să-ţi mai dau nişte instrucţiuni». Este anormal să foloseşti un preşedinte de partid pentru a-ţi atinge obiectivele economice. Iar oamenii ăştia asta fac. Şi domnul Voiculescu, şi Patriciu, şi Vântu", a afirmat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsecu a amintit "intervenţiile făcute de Roşca Stănescu şi de premier pentru a se stopa dosarele lui Dinu Patriciu"

"Eu nu accept tipul acesta de compromis, e un compromis murdar şi vă rog să mă credeţi că termin un mandat de cinci ani fără ca vreunul din puternicii economiei româneşti, din puternicii mass-media româneşti să poate spune că am acceptat vreun compromis cu ei. Nu vreau vreun compromis cu ei", a conchis Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici