BEC: După verificarea buletinelor nule din ţară, 1.169 voturi valabile - Băsescu şi 968 - Geoană

Biroul Electoral Central a constatat că, printre cele circa 137.000 de buletine de vot nule verificate de la secţiile de votare din ţară, s-au regăsit un număr de 2.137 de voturi valabil exprimate, dintre care 1.169 pentru Traian Băsescu şi 968 pentru Mircea Geoană, conform unui comunicat al BEC.

46 afișări
Imaginea articolului BEC: După verificarea buletinelor nule din ţară, 1.169 voturi valabile - Băsescu şi 968 - Geoană

BEC: După verificarea buletinelor nule din ţară, 1.169 voturi valabile - Băsescu şi 968 - Geoană (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Sursa citată precizează că voturile nule de la secţiile de votare din străinătate vor fi transmise Biroului Electoral Central, pentru reexaminare şi renumărare, de către Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate, în cursul zilei de luni.

Potrivit comunicatului, cele 137.206 buletine de vot nule de la secţiile de votare din ţară au fost rexaminate şi renumărate, potrivit hotărârii Curţii Constituţionale din 11 decembrie 2009.

Cele mai multe voturi valabil exprimate declarate nule au fost identificate de Biroul Electoral Central în judeţul Dolj - 58 voturi pentru Mircea Geaonă şi 50 de voturi Traian Băsescu - şi în judeţul Bacău - 52 de voturi pentru Traian Băsescu şi 50 de voturi valabil exprimate pentru Mircea Geoană, potrivit datelor făcute publice de BEC.

În urma verificării şi numărării voturilor nule din judeţul Constanţa s-au găsit 67 de voturi favorabile lui Traian Băsescu şi 35 lui Mircea Geoană, în timp ce în judeţul Călăraşi au fost găsite 37 de voturi pentru Traian Băsescu şi 35 de voturi pentru Mircea Geoană.

După verificarea buletinelor nule aduse din judeţul Dâmboviţa, membrii BEC au descoperit un număr de 43 de voturi pentru Traian Băsescu şi 37 de voturi pentrru Mircea Geoană, din verificarea buletinelor nule din judeţul Galaţi rezultând 45 de voturi pentru Geoană şi 34 pentru Băsescu.

Din verificarea buletinelor din judeţul Giurgiu au rezultat 45 de voturi în favoarea preşedintelui PSD şi 32 de voturi pentru actualul preşedinte.

Printre buletinele nule din judeţul Ialomiţa au fost identificate un număr de 37 de voturi pentru Mircea Geoană şi 24 pentru Traian Băsescu, în timp ce printre cele declarate nule în circumscriţia Iaşi au fost găsite 48 de voturi valabil exprimate pentru Mircea Geoană şi 42 pentru Traian Băsescu.

Alte voturi valabil exprimate au fost identificate în judeţul Ilfov (37 de voturi pentru Mircea Geoană şi 34 voturi pentru Mircea Geoană), judeţul Mehedinţi (32 de voturi pentru Traian Băsescu şi 21 voturi pentru Mircea Geoană), în judeţul Mureş (37 - Traian Băsescu şi 18 - Mircea Geoană), în judeţul Neamţ (46 - Traian Băsescu şi 35 - Mircea Geoană), în judeţul Olt (36 - Mircea Geoană, 25 - Traian Băsescu), în judeţul Prahova (28 - Traian Băsescu şi 20 - Mircea Geoană), în Teleorman (33 - Mircea Geoană şi 33 Traian Băsescu) şi în judeţul Timiş (62 Traian Băsescu şi 28 - Mircea Geoană).

Membrii BEC au găsit în judeţul Alba 15 voturi valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 12 pentru Mircea Geoană, în judeţul Argeş au fost 42 voturi valabile pentru Geoană şi 31 pentru Băsescu, în timp ce în judeţul Bihor, din verificarea buletinelor nule, s-au identificat 15 voturi pentru Băsescu şi 14 pentru Geoană.

Situaţia pe celelalte judeţe este următoarea: Bistriţa-Năsăud (8 voturi pentru Mircea Geoană şi 12 voturi pentru Traian Băsescu), Botoşani (11 voturi-Geoană şi 9 voturi-Băsescu), Braşov (27 voturi-Geoană şi 39 de voturi-Băsescu), Brăila (5 voturi-Geoană şi 11 voturi-Băsescu), Buzău - câte opt voturi valabil exprimate pentru fiecare candidat, Caraş-Severin (4 voturi-Geoană şi 7 voturi-Băsescu), Cluj (18 voturi-Geoană şi 33 de voturi-Băsescu), Covasna (4 voturi-Geoană şi 28 de voturi-Băsescu), Gorj (10 voturi-Geoană şi 7 voturi-Băsescu), Harghita (6 voturi-Geoană şi 11 voturi-Băsescu) şi judeţul Hunedoara (6 voturi pentru Mircea Geoană şi 5 voturi pentru Traian Băsescu).

În judeţul Maramureş au fost numărate 15 voturi valabil exprimate pentru Traian Băsescu şi 12 voturi Mircea Geoană, în judeţul Satu Mare au fost găsite 7 voturi pentru Mircea Geoană şi 16 pentru actualul Preşedinte, în timp ce, în urma verificării voturilor nule, Traian Băsescu a mai câştigat 14 voturi în judeţul Sălaj, iar Mircea Geoană 11 voturi.

Potrivit centralizării făcute de BEC, au mai fost găsite buletine valabile declarate nule în judeţele Sibiu (6 voturi pentru Geoană şi 15 pentru Băsescu), Suceava (21 pentru Geoană, 24 pentru Băsescu), Tulcea (4 voturi pentru Geoană şi 3 pentru Băsescu), Vaslui (11 voturi-Geoană, respectiv 27 voturi-Băsescu), Vrancea (13 voturi-Geoană, respectiv 16 voturi-Băsescu) şi în judeţul Vâlcea câte 19 voturi valabil exprimate pentru fiecare dintre candidaţi.

În Bucureşti, BEC a identificat un număr de 93 de voturi valabil exprimate care fuseseră declarate nule pentru candidatul Traian Băsescu, mai multe decât pentru contracandidatul său, Mircea Geoană, pentru care fost găsite un număr de 69 de voturi valabil exprimate printre cele declarate nule.

Potrivit datelor făcute publice de BEC, dintre buletinele de vot verificate, pentru Traian Băsescu au fost recuperate 27 de voturi valabil exprimate în Sectorul 1, 15 voturi în Sectorul 2, 22 voturi în Sectorul 3, 6 voturi în Sectorul 4, 17 voturi în Sectorul 5 şi 8 voturi în Sectorul 6.

Membrii Biroului au stabilit că pentru Mircea Geoană au fost anulate nejustificat 16 voturi în Sectorul 1, 11 voturi în Sectorul 2, 16 voturi în Sectorul 3, 2 voturi în Sectorul 4 şi câte 7 voturi în Sectoarele 5 şi 6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici