Becali vrea să intre într-o alianţă de dreapta cu PDL, UNPR, PP. Cum s-ar putea chema eventuala alianţă

Preşedintele PNG George Becali, a declarat, sâmbătă, că doreşte ca partidul pe care îl conduce să intre într-o alianţă de dreapta, eventual "Mişcarea Populară", el nominalizând ca posibili parteneri PDL, UNPR şi partidul lui Dan Diaconescu.

250 afișări
Imaginea articolului Becali vrea să intre într-o alianţă de dreapta cu PDL, UNPR, PP. Cum s-ar putea chema eventuala alianţă

Preşedintele PNG George Becali (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Becali a spus că atunci când a auzit de înregistrarea "Mişcării Populare" s-a gândit că preşedintele Traian Băsescu "va face o nouă gândire, o nouă mişcare".

Preşedintele PNG a precizat că nu a avut nicio negociere sau discuţie cu vreun lider al partidelor pe care le-a nominalizat şi nici cu Traian Băsescu. "La ora asta sunt doar la nivel de bârfe. Nu am nicio înţelegere oficială, doar ce se vorbeşte pe la spate de diverşi politicieni. Nu am o confirmare oficială a domnului preşedinte Traian Băsescu, nu am avut niciun fel de întâlnire cu el. Nici discuţii cu PDL, dar eu am oameni în partid care au funcţii date de PDL, cum este la Consiliul General al Capitalei", a spus Becali.

El a afirmat că s-a gândit că eventuala alianţă de dreapta s-ar putea chema "Mişcarea Populară Totul pentru Ţară".

Întrebat dacă va pune condiţii, în cazul în care va fi invitat să facă parte din eventuala alianţă de dreapta, Becali a răspuns că va cere doar ca din siglă să facă partea crucea sau alt simbol al credinţei creştine.

Întrebat ce părere are de numele "Alba ca Zăpada", vehiculat de Sebastian Lăzăroiu, Becali a răspuns: "O să rămânem şapte pitici şi nu o să fim băgaţi în seamă. Dacă îi spune Alba ca Zăpada, albă ca zăpada va rămâne".

Becali a mai afirmat că nu crede că PDL va rămâne în actuala formulă. "Asta e ce aud eu vorbindu-se, despre foarte multe variante şi strategii ca să ia, împreună cu celelalte partide, peste 50%, ca să nu vină USL la guvernare", a adăugat el.

Întrebat dacă ar face o alianţă cu USL, Becali a răspuns: "Eu în barca asta nu intru, pentru că USL este de stânga, iar eu nu pot fi decât de dreapta. În plus, acolo este Ponta, care a spus că este interzis la dreapta. Acesta este sloganul lui, interzis la dreapta. Eu nu am cum să mă duc cu un om care îmi interzice să mă duc la dreapta pentru că eu m-am născut de dreapta, sângele meu e de dreapta".

El a precizat că nici cu liberalii nu ar face o alianţă, pentru că "PNL e USL".

Becali a mai spus, răspunzând unor întrebări, că nu va face alianţă cu PRM, dar nu ar avea nimic împotrivă dacă această formaţiune ar intra în alianţa de dreapta.

"Eu când am semnat în celulă cu PRM am semnat cu o condiţie: ca după alegeri să nu am nicio obligaţie, ne despărţim şi nu avem nicio obligaţie. (...) Îi sunt recunoscător lui Vadim pentru că mi-a întins o mână când aveam nevoie, îi mulţumesc, dar şi eu l-am ajutat să iasă europarlamentar", a afirmat el.

Becali a mai precizat că dacă PNG nu va fi invitat să intre într-o alianţă de dreapta, va merge singur în alegeri, iar el va candida la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici