BEJ Galaţi dispune înlăturarea afişelor electorale cu sigla USL

Biroul Electoral Judeţean Galaţi a decis, sâmbătă, înlăturarea afişelor cu sigla USL de pe panourile electorale din judeţ, decizia fiind luată în urma unei sesizări a ACL, care a motivat că alegătorii pot fi induşi în eroare prin astfel de materiale.

233 afișări
Imaginea articolului BEJ Galaţi dispune înlăturarea afişelor electorale cu sigla USL

BEJ Galaţi dispune înlăturarea afişelor electorale cu sigla USL (Imagine: Shutterstock)

Potrivit preşedintelui PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, lângă sediul partidului, aflat în zona centrală a municipiului Galaţi, pe un panou de afişaj electoral există un afiş cu sigla USL, iar reprezentanţii ACL s-au adresat Biroului Electoral Judeţean (BEJ).

Membrii BEJ, reuniţi sâmbătă în şedinţă, au analizat sesizarea formulată de ACL şi au admis, cu majoritate de voturi, plângerea formulată, dispunând înlăturarea afişelor electorale care au sigla USL din toate locurile pentru afişaj electoral din judeţ.

În motivarea deciziei, publicată sâmbătă pe site-ul Prefecturii Galaţi, BEJ arată că locurile speciale pentru afişaj electoral pot fi folosite numai de către candidaţii la funcţia de preşedinte şi de partidele care i-au propus, menţionînd că "Victor Viorel Ponta este candidat la alegerile prezidenţiale din 2014 din partea formaţiunii politice Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC".

"Locurile de afişaj electoral pot fi folosite de Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi de candidatul acesteia, domnul Victor Viorel Ponta. Locurile de afişaj electoral nu pot fi folosite de formaţiuni politice care nu au propus candidat pentru funcţia de preşedinte al României în anul 2014. Cum USL nu a propus candidat la funcţia de preşedinte în anul 2014, această formaţiune nu poate folosi panourile de afişaj electoral, iar sigla sa nu poate fi folosită de un candidat care este propus de o altă formaţiune politică. Orice altă interpretare ar fi de natură a induce în eroare alegătorii în legătură cu formaţiunile politice care au propus candidaţi", se precizează în decizia BEJ.

Reprezentanţii BEJ mai spun că, "din verificările făcute pe site-ul Tribunalului Bucureşti, Partidul Liberal Reformator (PLR) nu există ca formaţiune politică legal înregistrată, astfel că asocierea siglei USL cu acest partid pe afişele electorale este, de asemenea, de natură a induce în eroare alegătorii".

De partea cealaltă, reprezentanţii PSD Galaţi spun că nu au cunoştinţă despre existenţa unor astfel de materiale purtând sigla USL pe panourile electorale şi consideră că este vorba despre "acţiuni provocatoare, puse la cale de adversarii politici".

"Noi am făcut o campanie pozitivă, iar aceasta s-a încheiat vineri seară prin acel miting electoral. Nu ştiu nimic despre asemenea materiale electorale, dar consider astfel de acţiuni ca fiind provocatoare şi nu fac altceva decât să tulbure liniştea înainte de alegeri", a afirmat vicepreşedintele filialei judeţene Galaţi a PSD, deputatul Florin Pâslaru.

În judeţul Galaţi, 522.281 de persoane cu drept de vot sunt aşteptate, duminică, la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, fiind amenajate 436 de secţii de votare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici