Berceanu, despre cazul Solomon: Voi merge sâmbătă la Craiova şi voi avea o discuţie în filială

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat luni seară, după întâlnirea cu deputaţii partidului, despre eventualele sancţiuni pe care PDL le va lua în cazul primarului Solomon, că va merge la Craiova şi va avea o discuţie în filiala judeţeană.

17 afișări
Imaginea articolului Berceanu, despre cazul Solomon: Voi merge sâmbătă la Craiova şi voi avea o discuţie în filială

Berceanu, despre cazul Solomon: Voi merge sâmbătă la Craiova şi voi avea o discuţie în filială (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

"O să merg la sfârşitul săptămânii la Craiova şi o să putăm o discuţie. Mi-e greu să vă spun eu, care am un vot chiar dacă conduc filiala, care este părerea colegior mei. Punctul meu de vedere este că în Constituţie scrie că oricine este nevinovat până este declarat vinovat printr-o hotărâre definitivă şi revocabilă a unei curţi judecătoreşti. Drept urmare, cât sunt nişte lucruri în curs, nu mă pronunţ", a precizat Berceanu, lider al PDL Dolj.

El a ţinut să menţioneze că din punctul său de vedere, nu crede că justiţia trebuie să se facă atât de mult la televizor.

"N-am văzut în nicio ţară din Uniunea Euroepană că se arestează cu cătuşele la mâini oameni care n-au nicio intenţie să fugă şi sunt înconjuraţi de şase poliţişti. Mi se pare că e o parte absolut pentru spectacol şi nu vreau să mă pronunţ pentru că nu ştiu ce-i acolo", a spus el.

Întrebat dacă PDL va aşteapta o decizie definitivă a instanţei înaintea de a lua o decizie privind statutul lui Solomon, Berceanu a răspuns: "Poate că interiorul partidului, în filiala de la Dolj şi la nivel central, o să mai discutăm şi alte aspecte pentru că una e activitatea de partid şi alta e parte de justiţie. Noi putem să luăm eventual o măsură, dar asta nu înseamnă că e mai vinovat sau mai puţin vinovat. Asta justiţia decide".

Potrivit actualului statut al PDL, excluderea din partid a membrilor formaţiunii aflaţi în justiţie se face numai după pronunţarea unei hotărâri definitive şi irevocabile, din partea instanţelor judecătoreşti.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri, 3 martie, pentru 29 de zile, după aproape cinci ore de audieri, în baza unui mandat emis pe numele său de magistraţii Tribunalului Argeş, edilul fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici