Biciclete şi excursii pentru voturi în Hunedoara. APD a înaintat plângere penală cu privire la organizarea unei tombole cu scop electoral

Asociaţia Pro Democraţia (APD) a depus, sâmbătă, o plângere penală cu privire la organizarea unei tombole cu scop electoral de către un ONG, care a distribuit fluturaşi în localităţi hunedorene ce informau că cei care au votat puteau participa la câştigarea unor premii, precum bciclete sau excursii.

382 afișări
Imaginea articolului Biciclete şi excursii pentru voturi în Hunedoara. APD a înaintat plângere penală cu privire la organizarea unei tombole cu scop electoral

Biciclete şi excursii pentru voturi în Hunedoara. APD a înaintat plângere penală cu privire la organizarea unei tombole cu scop electoral (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Medaifax Foto)

"În acest caz este vorba de distribuirea de fluturaşi de către o organizaţie neguvernamentală în mai multe localităţi din judeţul Hunedoara. Materialele includeau un spaţiu care ar fi trebuit vizitat de către alegători cu ştampila cu menţiunea «votat» pentru a fi înscrişi într-o tombolă din care ar putea câştiga premii precum telefoane mobile, biciclete sau excursii", se arată într-un comunicat al APD.

Sâmbătă, între orele 8.00 şi 20.00, Asociaţia Pro Democraţia (APD) a pus la dispoziţia cetaţenilor linia telefonică gratuita Tel Verde - 0800 070 100 şi platforma on-line www.alegericorecte.ro pentru a sesiza fraude şi nereguli, dar şi pentru a solicita informaţii legate de referendumul de duminică, pentru demiterea preşedintelui.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, APD a înregistrat sesizări referitoare la continuarea campaniei pentru referendum care se referă la transmiterea de mesaje SMS ce îndeamnă cetăţenii la vot sau le transmit o anumită opţiune, distribuirea de fluturaşi sau alte materiale electorale, precum şi vizite la domiciliile votanţilor. Conform legislaţiei în vigoare, campania electorală se încheie cu 24 de ore înaintea începerii momentului votării. În plus, au existat reclamatii privitoare la transmiterea unor mesaje cu scopul de a influenţa votanţii atât pe posturile de televiziune locală, cât şi pe cele cu acoperire naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici