Biden se întâlneşte, marţi, şi cu familiile soldaţilor români din Afganistan

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, se va întâlni, marţi, cu militari americani, dar şi soldaţi români şi familiile celor care au luptat sau luptă încă în Afganistan, după care, miercuri, se va întâlni cu preşedintele, cu prim-ministrul şi cu membri ai societăţii civile, a declarat premierul Ponta.

189 afișări
Imaginea articolului Biden se întâlneşte, marţi, şi cu familiile soldaţilor români din Afganistan

Biden se întâlneşte, marţi, şi cu familiile soldaţilor români din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Soseşte mâine după-amiază-seara, are o acţiune cu ministrul Apărării, pe care eu o consider extrem de emoţionantă şi de semnificativă pentru poporul român: se va întâlni cu militari americani, dar şi militari români şi familiile militarilor români care au luptat şi luptă în Afganistan, după care miercuri se vede cu preşedintele României, vine la Palatul Victoria şi se încheie vizita în urma unui discurs în faţa unui număr de invitaţi din societatea civilă", a spus Ponta la Antena 3.

El a arătat că această vizită reprezintă un semn de recunoaştere a eforturilor României şi de "siguranţă" pentru societate, arătându-se că nu doar România îşi doreşte să fie în NATO sau parteneră cu Statele Unite, ci şi că acest parteneriat este apreciat de către oficialii străini.

Administraţia Prezidenţială a anunţat în 12 mai, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX, că vicepreşedintele SUA, Joe Biden, va veni la Bucureşti, Preşedinţia precizând că preşedintele Băsescu l-a invitat să facă o vizită în România, care va avea loc în perioada 20-21 mai.

Şi Casa Albă a anunţat că Biden va efectua vizite în România şi în Republica Cipru, în perioada 20-23 mai, pentru a discuta în principal despre criza din Ucraina.

La Bucureşti, vicepreşedintele Biden se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. De asemenea, Biden, care va efectua vizitele alături de soţia sa Jill, se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi cu militari români şi americani. Vicepreşedintele SUA va evidenţia angajamentul Washingtonului pentru securitatea colectivă a membrilor Alianţei Nord-Atlantice şi va mulţumi României pentru contribuţiile la securitatea regională şi globală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici