Biden se opune republicanilor care vor să anuleze legea Medicare

Preşedintele Lyndon B. Johnson a semnat legea Medicare la 30 iulie 1965.

2820 afișări
Imaginea articolului Biden se opune republicanilor care vor să anuleze legea Medicare

Biden se opune republicanilor care vor să anuleze legea Medicare

Preşedintele Biden a comemorat sâmbătă cea de-a 57-a aniversare de la semnarea legii Medicare de către preşedintele Lyndon B. Johnson.

Totodată, a propunerile republicanilor şi „politicile MAGA” care vor să anuleze legea.

„Acum cincizeci şi şapte de ani, preşedintele Johnson a semnat legea Medicare”, a spus Biden într-un videoclip furnizat Fox News exclusiv de la Casa Albă.

„De atunci, republicanii din Congres s-au luptat împotriva legii”, a spus Biden.

„Astăzi, senatorul Rick Scott din Florida este cel care conduce lupta. Are un plan care va pune Medicare pe tăiere la fiecare cinci ani. Gândeşte-te la asta”. 

Biden se referea la un plan pe care Scott l-a propus la începutul acestui an care ar anula securitatea socială şi Medicare în termen de cinci ani.

„Vrei să le dai republicanilor din Congres care susţin şi urmăresc politicile MAGA puterea de a diminua legea Medicare la fiecare cinci ani?” întrebă Biden. „Asta nu se va întâmpla niciodată cât voi fi preşedinte”.

Biden a spus că „va proteja Medicare”.

„De fapt, facem Medicare mai puternică”, a spus Biden, arătând către noul proiect de lege privind reducerea inflaţiei aflat în aşteptare la Congres. Proiectul de lege ar oferi Medicare puterea de a negocia preturi mai mici de medicamente eliberate pe baza de reţetă. 

„Şi voi pune un plafon la cheltuielile totale din buzunar pentru medicamentele eliberate pe bază de reţetă pentru vârstnici la 2.000 de dolari pe an, indiferent dacă este vorba de cancer sau de orice altă boală”, a explicat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici