BIO: Mihai Voicu, propus pentru relaţia cu Parlamentul, a mai deţinut portofoliul în 2006-2008

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, propus ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, a mai deţinut acest portofoliu în perioada 2006-2008, în Guvernul Tăriceanu.

350 afișări
Imaginea articolului BIO: Mihai Voicu, propus pentru relaţia cu Parlamentul, a mai deţinut portofoliul în 2006-2008

BIO: Mihai Voicu, propus pentru relaţia cu Parlamentul, a mai deţinut portofoliul în 2006-2008 (Imagine: Liviu Chirica / MediafaxFoto)

Mihai Voicu are 44 de ani, este originar din Bucureşti şi este inginer în construcţii civile.

După revoluţie, Voicu a lucrat, din 1993 şi până în 1994, ca inginer la Institutul de Construcţii Bucureşti, după care a fost angajat al unei firme timp de patru ani. În politică a intrat în 1991 şi în acelaşi an a devenit preşedinte al organizaţiei de tineret, ocupând această funcţie până în anul 1994.

În perioada 2001-2004, Mihai Voicu a fost secretar general al PNL.

În 2004, Voicu a fost ales deputat de Dolj din partea PNL.

În Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, Mihai Voicu a fost ministru delegat pentru coordondarea Secretariatului General al Guvernului, în perioada 2005-2006. Din 2006 şi până la încheierea mandatului, el a fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

În anul 2008, Mihai Voicu a fost ales deputat pentru a doua oară într-un colegiu uninominal din Dolj.

Mihai Voicu a fost numit, în 6 august 2012, ministru delegat pentru Mediul de Afaceri în Guvernul condus de Victor Ponta după ce deţinătorul portofoliului, Lucian Isar, a demisionat.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie, Voicu a fost reales deputat în Dolj pentru al treilea mandat.

Mihai Voicu este preşedinte PNL Dolj şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Potrivit declaraţiei sale de avere, el are un apartament şi o casă de locuit, ambele în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici