BIOGRAFIE: Boagiu, fost ministru al Integrării, se va afla pentru a doua oară la conducerea Transporturilor

Vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu, nominalizată pentru şefia Transporturilor, s-ar putea afla pentru a doua oară în fruntea acestui minister, după ce a deţinut funcţia în 2000, în Cabinetul Isărescu, în perioada august-decembrie.

209 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Boagiu, fost ministru al Integrării, se va afla pentru a doua oară la conducerea Transporturilor

BIOGRAFIE: Boagiu, fost ministru al Integrării, se va afla pentru a doua oară la conducerea Transporturilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Boagiu s-a născut la 30 noiembrie 1968 în Constanţa, este necăsătorită şi are un copil, a absolvit în 1995 Universitatea "Ovidius" - Facultatea de Construcţii - Secţia Hidrotehnică.

Ea afirmă, în CV, că are şapte ani experienţă în colaborarea cu instituţiile financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, PHARE şi Fondul Monetar Internaţional.

Boagiu a fost ministru al Transporturilor în perioada iunie - decembrie 2000, iar între august 2005 şi aprilie 2007 a fost ministru al Integrării Europene în Cabinetul Tăriceanu.

Boagiu este vicepreşedinte PDL şi a fost co-preşedinte al Alianţei Dreptate şi Adevar PNL - PD Sector 2 Bucureşti.

Ea a fost, potrivit CV-ului, reprezentant al PD în cadrul Internaţionalei Socialiste.

La capitolul activitate parlamentară şi politică, Boagiu menţionează că a fost membră a Comisiei de Industrii şi Servicii (secretar), membră a Comisiei de Integrare Europeană (secretar şi ulterior vicepreşedinte), coordonator al Subcomisiei pentru Oportunităţi Egale (septembrie 2002-noiembrie 2004).

Ea este vicepreşedinte al Senatului.

Din iunie 2006 este vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Europene a Parlamentului.

Fostul ministrul al Integrării are un autoturism Seat.

De asemenea, ea mai declară bijuterii de aur achiziţionate sau moştenite din 1968 până în prezent, tacâmuri, vase, vaze, rame de icoane moştenite în 1995, şi obiecte de artă şi cult din 1995.

Boagiu are o casă în Bucureşti, achiziţionată în 2001 şi un apartament la Constanţa, achiziţionat în 2004.

Vicepreşedintele Senatului are o datorie de 40.000 de euro contractată în 2007 şi scadentă în 2027 la o persoană fizică, precum şi o datorie la Alpha Bank, scadentă în 2038, în valoare de 288.660 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici