BIOGRAFIE: Liviu Pop, ministru interimar al Educaţiei, a scris greşit în CV numele inginerului Saligny

Liviu Pop a scris greşit, atât în CV-ul postat pe blogul personal cât şi în declaraţia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care dă numele liceului la care este profesor de matematică de şapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi de "y".

6057 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Liviu Pop, ministru interimar al Educaţiei, a scris greşit în CV numele inginerului Saligny

Liviu Pop (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liviu Marian Pop, profesor şi lider al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, ministru delegat pentru Dialog social şi nominalizat interimar pentru portofoliul Educaţiei după demisia ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat, a avut, în 2010, un venit de patru ori mai mare de la sindicat decât de la catedra de matematică a liceului la care predă.

Liviu Pop a scris greşit, atât în CV-ul postat pe blogul personal cât şi în declaraţia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, care a dat numele liceului la care este profesor de matematică de şapte ani, Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", folosind doi de "y".

Între "competenţele" şi "abilităţile sociale" ale sale, Pop enumeră spiritul organizatoric, "receptivitatea şi flexibilitatea la nou", faptul că este "uşor adaptabil" şi respectuos cu cei cu care lucrează.

"Comunicare şi relaţionare - ascult activ, identific particularităţile individuale şi de grup ale interlocutorilor, mediez şi negociez conflicte, mă adaptez la situaţii noi şi neprevăzute. Lucru în grup - am făcut parte din diverse grupuri de lucru în proiecte educative la nivel judeţean şi naţional. Am dovedit pe parcursul carierei didactice profesionale comportament etic şi respect faţă de sine şi colegi", mai scrie Pop în CV-ul de pe blogul personal, http://liviumarianpop.blogspot.com.

Între competenţe şi aptitudini organizatorice, Pop menţionează negocierea conflictelor, "lecţii deschise la nivelul comisiilor metodice", "referate la sesiuni interjudeţene şi naţionale", "cărţi", dar şi calitatea de membru în comisii de dialog social, comisii paritare, comisii de monitorizare şi comisii de cercetare.

Competenţele şi aptitudinile sale tehnice sunt confirmate de faptul că deţine European Computer Driver's License (ECDL), un document care atestă că posesorul ştie să utilizeze un computer. În plus, Liviu Pop a menţionat la acest capitol faptul că ştie să utilizeze "corespunzător" atât "aparatura xerocopiere" cât şi scaner.

Între competenţele şi aptitudinile sale artistice, Pop a amintit literatura şi muzica, dar şi tenisul de câmp şi fotbalul.

Pop mai spune despre el că are abilităţi de comunicare, capacitate de concentrare, rezistenţă la efort şi stres, capacitate de analiză, atenţie distributivă, că este un bun negociator şi că are capacitate de mediere şi rezolvare a conflictelor.

Liviu Marian Pop este profesor de matematică din septembrie 1996. Mai întâi a activat, pentru un an, la Şcoala generala numărul 2 din Ruscova, Maramureş, după care, din 1997 până în 1998, a predat matematică la două instituţii de învăţământ din Vişeu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Vodă şi Şcoala generală 7.

Din 1998 până în 1999 a predat matematică la Grupul Şcolar "C.D. Neniţescu" din Baia Mare.

În 1999, Liviu Pop s-a întors la catedra de la Liceul Teoretic "Bogdan Vodă" din Vişeu de Sus, unde a rămas până în 2005, când s-a mutat la Colegiul Tehnic "Anghel Salygny" (sic!) din Baia Mare, unde predă şi în prezent.

Din ianuarie 2004, Pop este preşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. În decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, calitate în care, în 2008, a fost cooptat ca membru supleant în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

În declaraţia de avere depusă în calitate de secretar general al FSLI, Pop a trecut faptul că deţine un teren de 668 de metri pătraţi în Maramureş, cumpărat împreună cu soţia sa Adriana în anul 2005, precum şi o casă "semifinisată", în suprafaţă de 278 de metri pătraţi, construită în regie proprie şi finalizată în anul 2008.

Pop are datorii la bănci de 25.000 de euro şi a avut, în 2010, un salariu de profesor de 18.850 de lei. Veniturile sale de la sindicat au fost, în acelaşi an, de peste 77.000 de lei, 56.983 de lei primiţi în calitate de secretar general al FSLI şi 20.772 de lei în calitate de preşedinte al FSLI Maramureş.

În cea mai recentă declaraţie a sa de avere, Liviu Pop a ţinut să menţioneze, la final, că masa în Bucureşti şi transportul la şi de la Baia Mare le suportă din salariu, iar atunci când vine în Capitală locuieşte într-una dintre camerele de serviciu de la sediul FSLI.

Declaraţiile de avere şi de interese pe care Pop trebuie să le depună în 15 zile de la numirea în funcţia de ministru delegat pentru dialogul social nu au apărut încă pe site-ul Guvernului sau pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici