BIOGRAFIE: Răzvan Cotovelea, propus ministru la Societatea Informaţională, e specialist în fonduri europene

Răzvan Cotovelea, propus de premierul Victor Ponta ministru pentru Societatea Informaţională, este un specialist în fonduri europene, ultima funcţie publică fiind cea de secretar de stat în MAEUR, sub mandatul lui Leonard Orban.

2146 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Răzvan Cotovelea, propus ministru la Societatea Informaţională, e specialist în fonduri europene

BIOGRAFIE: Răzvan Cotovelea, propus ministru la Societatea Informaţională, e specialist în fonduri europene (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Alexandru Răzvan Cotovelea, în vârstă de 41 de ani, este absolvent al Politehnicii din Bucureşti, Facultatea de Energetică.

S-a specializat pe fonduri europene, după ce a participat la cursuri de pregătire profesională în mai multe ţări, printre care Marea Britanie, Italia, Spania, Belgia, Suedia, Olanda, Germania şi Franţa, în domeniul ştiinţelor politice şi economice, diplomaţiei, afacerilor europene, politici publice, problematica fondurilor structurale şi managementului programelor europene.

În perioada 1998-1999, Răzvan Cotovelea a condus Direcţia Asistenţă pentru Aderare din cadrul Departamentului pentru Integrare Europeană, subordonat Guvernului. În 1999, Direcţia Asistenţă pentru Aderare a trecut la Ministerul de Externe, unde Cotovelea a fost şi coordonator naţional pentru programul PHARE.

După înfiinţarea Ministerului Integrării Europene în 2000, Răzvan Cotovelea a continuat să fie director la Direcţia Asistenţă pentru Aderare şi coordonator naţional pentru programul PHARE în cadrul acestei instituţii.

Între 1 aprilie 2004 şi 2 martie 2011, a fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, unde a fost Director General al Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale şi cordonator naţional adjunct al Asistenţei Financiare Nerambursabile.

Din 20 septembrie 2011 până în decembrie 2012 a fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene.

În 2005, a primit titlul de Cavaler al Ordinului Naţional "Pentru Merit", pentru importante servicii aduse României în dezvoltarea şi gestionarea fondurilor europene.

Potrivit declaraţiei de avere postată completate la 7 iunie 2012, Cotovelea a moştenit în 2002 un apartament cu o suprafaţă de 30,26 metri pătraţi.

În 2011 avea două conturi curente în lei, în valoare totală de 20.597 lei, unul în euro - 1.200 de euro - şi patru depozite în lei - 77.765,77 lei.

Din declaraţia de avere reiese că Răzvan Cotovelea a obţinut în 2011 venituri în valoare de 2.685 de lei din activitatea didactică, el fiind profesor asociat la SNSPA. În acelaşi an a primit dividente 69.202,13 lei de la CRR Power Team Consulting. Conform declaraţiei de interese, Cotovelea a fost administrator şi acţionar unic al CRR Power Team Consulting, până la 11 mai 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici