Biroul Electoral a respins candidatura lui Remus Cernea la alegerile din Colegiul 19

Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a respins, marţi, candidatura lui Remus Cernea la alegerile parţiale pentru Camera Deputaţilor care vor avea loc în 25 aprilie în Colegiul 19 din Capitală.

52 afișări
Imaginea articolului Biroul Electoral a respins candidatura lui Remus Cernea la alegerile din Colegiul 19

Biroul Electoral a respins candidatura lui Remus Cernea la alegerile din Colegiul 19 (Imagine:Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral, Iulian Ivan, a precizat că, potrivit legii, la alegeri parlamentare parţiale nu pot fi admise candidaturile independente şi nici ale candidaţilor din partea partidelor care nu au obţinut mandate în Parlament la ultimele alegeri.

Ivan a adăugat că, pe de altă parte, Remus Cernea nu a depus la Biroul Electoral nici vreo listă de susţinători şi nici dovada constituirii depozitului de 3.000 de lei prevăzut de lege.

Potrivit lui Iulian Ivan, candidaturile Lilianei Mincă (Alianţa PSD+PC) şi Teo Trandafir (PDL) vor fi declarate ca rămase definitive în data de 11 aprilie, după parcurgerea procedurilor de contestare stabilite prin legea electorală.

Remus Cernea şi-a depus, luni seară, candidatura pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 19 din Bucureşti la Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

Remus Cernea, fost candidat la prezidenţiale din partea Partidului Verde la alegerile din 2009, a încercat să candideze pentru un mandat de deputat şi la alegerile parţiale din 17 ianuarie, şi atunci fiindu-i respinsă candidatura, din acelaşi motiv. Cernea a contestat atunci la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral. Tribunalul a trimis contestaţia la Curtea Constituţională, care a respins-o.

Candidaturile pentru alegerile parţiale pentru Parlament pot fi depuse numai de către partidele care la alegerile parlamentare anterioare au atins pragul electoral.

Potrivit prevederilor Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, la alegerile parţiale vor putea participa numai partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care la alegerile generale au îndeplinit pragul electoral prevăzut de lege, individual sau într-o alianţă politică ori electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici