Biroul Permanent al Camerei: Scrisoarea ANI privind incompatibilitatea a 22 de deputaţi, trimisă Comisiei juridice

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, să trimită la Comisia juridică pentru un punct de vedere scrisoarea preşedintelui ANI, Horia Georgescu, privind incompatibilitatea a 22 de deputaţi.

229 afișări
Imaginea articolului Biroul Permanent al Camerei: Scrisoarea ANI privind incompatibilitatea a 22 de deputaţi, trimisă Comisiei juridice

Biroul Permanent al Camerei: Scrisoarea ANI privind incompatibilitatea a 22 de deputaţi, trimisă Comisiei juridice (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Secretarul Camerei Nicolae Mircovici a făcut această precizare, după şedinţa conducerii Camerei, arătând că preşedintele ANI a informat în legătură cu cei 22 de deputaţi aflaţi în incompatibilitate sau suspectaţi de declaraţii false.

"Scrisoarea a fost trimisă Comisiei juridice pentru un punct de vedere", a adăugat Mircovici.

ANI a constatat în 12 martie că 22 de deputaţi şi zece senatori, printre care Petre Roman şi Sorin Ilieșiu, au fost în incompatibilitate pentru că au deţinut şi alte funcţii, iar unii dintre aceştia sunt suspectaţi şi de fals în declaraţiile de interese, în aceste cazuri fiind sesizat Parchetul.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cei 22 deputaţi şi 10 senatori au încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor. De asemenea, în cazul unora dintre aceştia există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici