Blaga, despre criză: Băsescu este extrem de prudent şi bine face

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, duminică, la Timişoara, că este nevoie de precauţie când vine vorba de criza economică şi a salutat prudenţa preşedintelui Traian Băsescu, precizând că "semnele dinspre Statele Unite" nu sunt cele mai bune.

342 afișări
Imaginea articolului Blaga, despre criză: Băsescu este extrem de prudent şi bine face

Blaga, despre criză: Băsescu este extrem de prudent şi bine face (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă România iese din criză şi dacă mesajul corect este cel transmis de Emil Boc sau de Traian Băsescu, Vasile Blaga a spus că susţine prudenţa preşedintelui.

"Eu cred că domnul Băsescu este extrem de prudent în declaraţiile pe care le face şi bine face pentru că nu românii au creat această criză financiară şi pe urmă economică, nici măcar europenii. Iată situaţia din Portugalia, care a cerut nu mai puţin de 80 de miliarde de euro de la FMI. Sper să nu aibă probleme şi alte state mai mari. Semnele dinspre Statele Unite nu sunt cele mai bune şi trebuie să fim precauţi. Eu sunt optimist şi sper ca de numele partidului, al meu, al nostru, să fie legată ieşirea României din criză", a declarat Vasile Blaga.

El a mai spus că măsurile luate până în prezent sunt foarte bune şi ar fi păcat ca ţara să fie lăsată pe mâna adversarilor politici.

"Adversarii noşti, pentru că eu nu am duşmani, sunt de partea cealaltă. Ar fi păcat ca domnul Ponta şi domnul Crin Antonescu să preia frâiele acestei ţări, când vedeţi ce populism afişează şi nu e cazul. Criza europeană încă nu a trecut. Măsurile care s-au luat erau necesare şi ar fi păcat ca România să fie pusă în dificultate printr-un populism deşănţat pe care deja îl afişează", a precizat Vasile Blaga.

Vasile Blaga s-a întâlnit, duminică după-amiază, la Timişoara, cu reprezentanţi ai PDL Timiş, pentru a-şi prezenta moţiunea. La finalul întâlnirii, secretarul general al PDL a susţinut o conferinţă de presă în care şi-a prezentat programul politic.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că indicatorii economici arată o ieşire tehnică din recesiune, nu din criză, adică economia naţională nu mai scade.

Preşedintele a spus că există motive de optimism, dar că nu avem dreptul la "lipsă de prudenţă".

Vineri, premierul Emil Boc declara, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că "fiecare zi care trece din 2011 spre alegerile din 2012 trece în favoarea PDL", datorită măsurilor luate în ultimii doi ani.

Premierul afirma că în România nu este deocamdată "lapte şi miere", dar aprecia că, fără măsurile luate anul trecut, România ar fi intrat în incapacitate de plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici