Blaga: Hotărârea Senatului e ţinută de Chelaru să nu ajungă la Monitorul Oficial. Nu vrea să fie judecată de Curtea Constituţională

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că hotărârea privind revocarea sa din fruntea Senatului şi numirea în funcţie a lui Crin Antonescu este "ţinută cu sfinţenie" de Ioan Chelaru, pentru a nu ajunge la MO, astfel încât CC să nu poată judeca sesizarea pe care a făcut-o pe această temă.

302 afișări
Imaginea articolului Blaga: Hotărârea Senatului e ţinută de Chelaru să nu ajungă la Monitorul Oficial. Nu vrea să fie judecată de Curtea Constituţională

Blaga: Hotărârea Senatului e ţinută de Chelaru să nu ajungă la Monitorul Oficial. Nu vrea să fie judecată de Curtea Constituţională (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto

"L-am urmărit cu atenţie acum câteva minute pe domnul senator Crin Antonescu, care spune că este preşedintele Senatului, numai că hotărârea de revocare a mea din funcţie şi de numirea domniei-sale în funcţia de preşedinte este ţinută cu sfinţenie de domnul Chelaru, pentru a nu ajunge la Monitorul Oficial. Ea nu a ajuns încă în acest moment la Secretariatul General al Senatului. Am s-o trimit pe Monitorul Oficial, pentru că jocul lor cred că este foarte simplu: doresc să ia atribuţiile Curţii Constituţionale mâine, astfel încât să nu mai poată să judece această încălcare flagrantă a legii, a Constituţiei României", a spus Blaga.

Potrivit acestuia, este vorba despre încercarea de a abate atenţia de la problemele grave ale ţării.

"Este vorba despre a încerca prin toate mijloacele să abată atenţia, de fapt, de la marile probleme cu care se confruntă România: şomaj în creştere, locuri de muncă tot mai puţine, lipsă de soluţii şi, mai ales, încercarea disperată de a atrage atenţia de la furtul grosolan pe care l-a făcut primul-ministru Victor Ponta şi pentru care trebuie să plece. Repet: domnul Chelaru ţine cu străşnicie ambele hotărâri: şi cea de revocare, şi cea de numire a domnului Antonescu, astfel încât şi-a arogat pe nemerit în acest moment titlul de preşedinte al Senatului", a explicat senatorul PDL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, anunţă că a contestat în urmă cu câteva minute la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Mă cunoaşteţi de atâta timp, niciodată nu am ţinut de un scaun, dar nu pot să stau pasiv sub nicio formă la acest atac furibund la tot ce înseamnă statul de drept, instituţiile lui", a arătat democrat-liberalul.

Blaga a susţinut că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici