Blaga, liberalilor: Lăsaţi orgoliile deoparte! Unde-i lege, nu-i tocmeală! În toate organizaţiile!

Copreşedintele PNL Vasile Blaga le-a transmis, sâmbătă reprezentanţilor partidului reuniţi în Consiliul Naţional, la Piteşti, să lase orgoliile deoparte şi să construiască marea familie a noului PNL, pe statut şi pe protocol, adăugând: ”Unde e lege, nu e tocmeală! În toate organizaţiile”.

215 afișări
Imaginea articolului Blaga, liberalilor: Lăsaţi orgoliile deoparte! Unde-i lege, nu-i tocmeală! În toate organizaţiile!

Blaga, liberalilor: Lăsaţi orgoliile deoparte! Unde-i lege, nu-i tocmeală! În toate organizaţiile! (Imagine: Lucian Radeulescu/Mediafax Foto)

Blaga a afirmat în discursul susţinut la Piteşti că ne aflăm ”într-un moment care va hotărî soarta scenei politice pe termen lung”.

”Avem toate şansele şi multe atu-uri. Guvenarea PSD este în plină criză morală şi populismele ei disperate nu înşeală pe nimeni. Trebuie să avem credinţă în proiectele noastre, să fim hotărâţi şi solidari! Aşa vom izbândi!”, a arătat copreşedintele PNL.

Vasile Blaga a mai arătat că, acum un an, pe vremea asta, PNL se pregătea de alegerile europarlamentare, ca două partide.

”Mulţi spuneau că nu vom avea capacitatea niciodată să trecem peste orgolii şi să formăm un mare partid. Credeau asta pentru că ei nu reuşiseră să facă acest lucru în 2005-2006. Uite că am reuşit. Şi nu pot să vă cer dumneavoastră decât să lăsaţi orgoliile deoparte şi să construiţi marea familie a noului PNL, pe statut şi pe protocolul înregistrat la tribunal. Unde e lege, nu e tocmeală! Şi asta în toate organizaţiile noastre. Şi atunci vă garantez că vom câştiga toate alegerile de anul viitor!”, a afirmat Blaga.

El a mai declarat că liberalii construiesc noul PNL nu ”ca să-l dea jos pe Ponta de la guvernare şi să se pună ei în capul mesei şi nici doar din ambiţia de a avea un partid mare”.

”O facem ca să punem în aplicare un proiect de ţară vital: împlinirea destinului euro-atlantic al României şi fixarea definitivă a destinului naţional între democraţiile prospere ale Vestului”, a spus Blaga.

Potrivit copreşedintelui PNL, ”miza construcţiei noului PNL şi a proiectului lor de ţară este imensă şi implică o mare responsabilitate din partea fiecăruia”.

”Ce înseamnă responsabilitate, în acest context? Înseamnă că am pornit un mare proiect şi nu mai există cale de întors, indiferent de orgoliile unora sau ale altora Nu mai există foşti pedelişti şi foşti liberali, ci suntem cu toţii colegi în noul PNL! Niciunul dintre cei care au pornit la drum în această construcţie nu este mai presus sau mai prejos faţă de celălalt. Niciunul nu deţine monopolul moralităţii şi integrităţii în detrimentul celuilalt. Nimeni nu poate face jocuri personale pe spatele acestui mare proiect la care ne-am înhămat cu toţii. Nimeni nu poate juca alba-neagra în politică cu simbolurile şi principiile proiectului nostru comun”, a transmis Blaga.

El a mai afirmat că ”cine crede că poate juca personal în detrimentul celorlalţi şi că interesele lui sunt mai presus decât interesul general al reuşitei proiectelor comune ale PNL va sfârşi în irelevanţă şi ratare politică”.

”Aceasta este şi lecţia pe care ne-o oferă istoria de 140 de ani a PNL. Fracţiunile şi dizidenţele care nu s-au întors la matcă s-au pierdut pe drum. În schimb, ori de câte ori a fost unit şi puternic, prin fuziuni şi reunificări, PNL a avut guvernări glorioase şi mari proiecte naţionale duse la bun sfârşit. Lecţia istorică a Brătienilor ne spune că perioadele de guvernări lungi şi de succes au fost invariabil precedate de consolidarea organizatorică a partidului în opoziţie şi de formularea unor mari proiecte de ţară”, a afirmat Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici