Blaga: Nu cred că Udrea pleacă din partid. M-a enervat când mi-a spus că face contestaţie

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că nu crede că Elena Udrea şi gruparea sa vor pleca din PDL, însă a recunoscut că aceasta l-a enervat, la finalul Convenţiei, când i-a spus la ureche că va face contestaţie privind rezultatul alegerii liderului partidului.

1407 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu cred că Udrea pleacă din partid. M-a enervat când mi-a spus că face contestaţie

Elena Udrea (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Nu, să fim serioşi", a spus Blaga la Realitatea TV, întrebat dacă Udrea va pleca cu gruparea sa la formaţiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu sau îşi va înfiinţa un nou partid, Mişcarea Populară.

Întrebat dacă îi va oferi acesteia şi grupării sale funcţii de conducere în partid pentru a nu pleca, Blaga a spus că el îşi doreşte ca toate curentele să fie reprezentate în structurile de conducere ale partidului şi că "vede două doamne" în patru dintre cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte ale partidului.

Blaga a precizat însă că îl va susţine pe Gheorghe Flutur pentru funcţia de secretar general al PDL.

De asemenea, Blaga a precizat că nu a mai vorbit cu Udrea de la finalul Convenţiei, însă asta nu înseamnă că nu o va suna luni, adăugând că va încerca să vorbească şi cu Emil Boc.

El a recunoscut că la finalul Convenţiei, după anunţarea rezultatelor, l-a enervat Elena Udrea când i-a spus la ureche că va face contestaţie.

"Da, pentru că eu dacă aş fi pierdut la un singur vot, nu aş fi făcut nicio contestaţie", a afirmat Blaga.

El a adăugat că i s-a părut nedrept din partea Elenei Udrea şi faptul că l-a catalogat că vrea să ducă partidul "cuiva" şi a amintit că el nu a plecat niciodată din PDL, în timp ce Udrea a fost cea care s-a plimbat prin PSD şi PNL.

Totodată, Blaga a arătat că partidul a avut o "Convenţie strânsă" având în vedere diferenţa de 300 de voturi între el şi Udrea, iar asta dovedeşte că nu a fost "aranjată", aşa cum se spunea în urmă cu o săptămână.

El a reiterat că votarea şi numărarea voturilor s-au făcut corect, iar reprezentaţii moţiunii Udrea din cele patru secretariate tehnice au votat procesele verbale, numai Cristian Petrescu nu l-a semnat pe cel final pentru că "a intervenit domnul Florin Popescu, care nu l-a mai lăsat să semneze".

Blaga a mai spus că toate punctele din contestaţiile echipei Elenei Udrea s-au lămurit.

"Nu se va rupe PDL. Pot să fie plecări, nu bag mâna în foc pentru nimeni", a mai spus liderul demcorat-liberal, adăugând: "Vă aduc aminte că în 2001 a plecat Petre Roman cu trei vicepreşedinţi din şase. Acum sper să nu plece nimeni din conducerea PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici