Blaga: Nu doresc să reiventez apa caldă, vreau să conduc PDL cum a fost condus în perioada 2000-2004

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, unde şi-a prezentat moţiunea în faţa organizaţiei judeţene a partidului, că nu doreşte să reinventeze apa caldă, ci vrea să conducă partidul aşa cum a fost condus în perioada lui de reconstrucţie puternică, 2001-2004.

103 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu doresc să reiventez apa caldă, vreau să conduc PDL cum a fost condus în perioada 2000-2004

Blaga: Nu doresc să reiventez ap caldă, vreau să conduc PDL cum a fost condus în perioada 2000-2004 (Imagine: Sebastian Sascau/Mediafax Foto)

"Nu doresc să reinventez apa caldă, ci doresc să conduc partidul aşa cum a fost condus în perioada lui de reconstrucţie puternică, 2001-2004, atunci când cuvântul de ordine la PSD era «destructuraţi Partidul Democrat». Dacă atunci a fost condus autoritar şi a ajuns la succesele la care a ajuns, atunci şi eu îl voi conduce autoritar", a declarat Blaga, după întâlnirea cu membrii PDL Vaslui.

Întrebat ce şanse are să preia conducerea PDL, el a spus că şansele sunt mari, că a condus campanii electorale şi că nu a dat pronosticuri, dar a câştigat.

Întrebat de ce consideră că la şefia PDL ar trebu să fie ales el, şi nu Emil Boc, Blaga a răspuns: "Sunt momente în care oamenii îşi fac corect şi cinstit datoria şi se uzează destul de mult. Noi am avut un exemplu în 2000, când toate sondajele spuneau că domnul Roman nu va depăşi 3 la sută. Sufleteşte am mers cu domnia sa, a luat 2,4 la sută şi partidul abia a intrat în Parlament. Sunt momente în care trebuie să faci un pas în lateral".

În perioada 2001-2004, partidul a fost condus de Traian Băsescu.

Vasile Blaga spunea că PDL trebuie condus ca în perioada 2000-2004 şi la o zi după atacurile lansate la adresa sa de preşedintele Traian Băsescu, care afirma că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Răzpunzând acestor atacuri, Vasile Blaga a declarat atunci: "Eu am spus în permanenţă (...) că partidul trebuie condus ca în perioada 2001-2004. Dacă atunci a fost condus de un caporal, atunci aşa o să-l conduc şi eu", a declarat Blaga, întrebat despre atacul şefului statului la adresa sa, care a spus că PDL "nu poate fi condus prin căprărie, n-are nevoie de un caporal, ci de un preşedinte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici