Blaga: Nu vom sprijini niciodată suspendarea lui Băsescu. Declaraţiile despre suspendare, copilării

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că PDL niciodată nu va sprijini demersul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, arătând că declaraţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc privind o posibilă suspendare a preşedintelui sunt "copilării".

417 afișări
Imaginea articolului Blaga: Nu vom sprijini niciodată suspendarea lui Băsescu. Declaraţiile despre suspendare, copilării

Vasile Blaga (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu declaraţiile lui Radu Stroe privind suspendarea preşedintelui Traian Băsecu, Vasile Blaga a spus: "Copilării. Doar anunţarea unei astfel de ipoteze face foarte mult rău României şi nu ştiu de ce spun lucrurile acestea cu foarte multă uşurinţă. Pe de altă parte, există un pact între preşedinte şi premier, l-a evocat chiar preşedintele, noi niciodată nu vom sprijin un astfel de demers al lor".

El a făcut această declaraţie la sediul central al PDL, duminică.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă seară, într-un mesaj video pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că "modul cum nu au înţeles să fie democraţi" îl face să spună acum "definitiv şi pentru totdeauna" "Adio, Partid Democrat".

"Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta, cu oameni cinstiţi, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care acceptă dreptul democratic al contestaţiei şi vreau să ştiţi că nu voi face nimic pentru a aduce alături de mine vreo bucăţică din PDL", a declarat Traian Băsescu, într-un mesaj video postat pe pagina de Facebook "Alături de preşedintele nostru", sâmbătă seară.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: "Trebuie să ne gândim din nou la suspendare".

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminică, pentru "Gândul", că "la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui" Băsescu, el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că el sau PNL nu au iniţiat, nu iniţiează şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a şefului statului, menţionând însă că reacţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc în legătură cu Traian Băsescu sunt "sănătoase".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici